REGULACIONI PLAN „PODGAJ -TEKIJA“

Održana javna rasprava o prijedlogu planskog dokumenta

U velikoj sali Općine Centar 12. jula 2023. godine održana je javna rasprava o Nacrtu regulacionog plana „Podgaj -Tekija“.
Održana javna rasprava o prijedlogu planskog dokumenta

Na održanoj javnoj raspravi donesen je zaključak da svi građani i zainteresovana pravna lica do 31. jula 2023. godine mogu dostaviti svoje sugestije ili primjedbe u pisanoj formi na protokol Općine Centar - za Službu za prostorno uređenje i investicije ili putem Mjesne zajednice „Skenderija-Podtekija “ kao i elektronskim putem na mail adrese ednana.jasarevic@centar.ba  ili eldina.sehovic@centar.ba

Podsjećamo, na 28. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar koja je održana 27. aprila 2023. godine, usvojen je Nacrt regulacionog plana „Podgaj – Tekija“, izrađen u skladu sa Odlukom o pristupanju izradi RP „Podgaj – Tekija“, a javni uvid u trajanju od 15 dana je održan putem web stranice i u prostorijama Mjesne zajednice „Skenderija-Podtekija“. U navedenom periodu svi zainteresirani subjekti su mogli izvršiti uvid u planski dokument, te dostaviti svoje sugestije ili primjedbe u pisanoj formi.

Nacrti Odluke o usvajanju i provođenju, grafički prilozi i skraćeni tekst zainteresovanim građanima dostupni su na web stranici Općine Centar u odjeljku „Regulacioni planovi“  https://www.centar.ba/regulacioni-planovi.  

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti