NAČELNIK MANDIĆ OBIŠAO STADION

Koševo spremno za večerašnji susret

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić obišao je stadion „Asim Ferhatović Hase“ uoči večerašnjeg revanš susreta prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Naime, FK Sarajevo večeras sa početkom u 21 sat igra uzvratnu utakmicu prvog kola Konferencijske lige protiv Torpedo Kutaisija, te je tim povodom načelnik Mandić obišao stadion kako bi se uvjerio da su ispunjeni svi uslovi za odigravanje ove utakmice.

Da podsjetimo, prethodnih dana organizirana je velika akcija čišćenja i pranja stadiona „Asim Ferhatović Hase“ u kojoj su učestvovali pripadnici civilne zaštite Općine Centar, radnici Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, KJKP „Rad“, te pripadnici DVD Bjelave.

Radnici Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju su pred večerašnju utakmicu uradili i servis terena, očistili objekat, pokosili zelene površine, te sve prilaze stadionu. 

Na osnovu sporazuma o adaptaciji dijela sadržaja kompleksa Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ koji je potpisan između Općine Centar, Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ i Udruženja Fudbalski klub Sarajevo, Klub je u proteklom periodu izvršio adaptaciju svlačionica, a Centar za sport i rekreaciju adaptaciju doping sobe, svih 42 toaleta na stadionu, farbanje stepeništa, reparaciju optike i priključaka, reparaciju svih ulaza na stadionu.

-Raduje me vidjeti da je Koševo spremno za večerašnji susret, a zahvaljujući zajedničkim naporima Opštine, Centra, Kluba, ali i učesnika akcije čišćenja stadiona. Veliko hvala svima koji su doprinijeli da stadion Koševo bude u stanju da se na njemu odigravaju evropske utakmice. Igračima i upravi želim mnogo sreće i pobjedu večeras, poručio je Mandić.

U proteklom periodu, imajući u vidu prije svega opšti društveni interes i činjenicu da se projektom modernizacije glavnog terena stadiona „Asim Ferhatović Hase“ stvaraju preduslovi za odigravanje međunarodnih klupskih i reprezentativnih utakmica, Općina Centar je pristupila sufinansiranju projekta rekonstrukcije travnjaka na Koševu i obezbijedila 549.197 za tu namjenu. Pored navedenih sredstava dodatno je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 79.852 KM za priključenje sistema grijanja travnatog terena stadiona na niskonaponsku distributivnu mrežu, a što je predstavljalo uslov za rad grijača i dodatne opreme.