ULICA MUHAMEDA HADŽIJAHIĆA

Sanacija stepeništa na Koševskom brdu

U toku su radovi na izgradnji novog stepeništa u Ulici Muhameda Hadžijahića 35, 37 i 39 što će omogućiti lakšu i bržu pješačku komunikaciju te pristup domovima stanovnicima ovog dijela Mjesne zajednice „Koševsko brdo“.

Radove izvodi građevinska firma „Mušinbegović gradnja“ d.o.o. Visoko, a projekat u cjelosti finansira Općina Centar u iznosu od 83.796 KM.

 

Porušeno je staro i dotrajalo stepenište koje je predstavljala opasnost za prolaznike i otežavalo kretanje pješacima. Do sada je betoniran dio stepeništa, a počelo je i postavljanje blokova koji su otporni na habanje, manje klizavi, a u zimskom periodu otporni na smrzavanje i posipanje soli. Duž stepeništa je postavljena rukohvatna ograda.

 

Realizacija ovog projekta planirana je budžetom za ovu godinu na osnovu prijedloga i zahtjeva građana za poboljšanje infrastrukture unutar njihovih naselja.

 

Rebalansom budžeta Općine Centar za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.360.000 KM.