OPĆINA IZDVOJILA 24.849 KM

Izgradnja novog stepeništa u Ulici Ejuba Ademovića

Napreduju radovi na izgradnji novog stepeništa u Ulici Ejuba Ademovića od broja 35 do broja 37 što će omogućiti lakšu i bržu pješačku komunikaciju te pristup domovima stanovnicima ovog dijela Mjesne zajednice „Skenderija-Podtekija“.

Radove je obišao načelnik Srđan Mandić te izrazio zadovoljstvo što će realizacijom ovog projekta stanovnicima biti riješen višegodišnji problem otežanog kretanja, naročito u zimskom periodu. 

Projekat sanacije u cijelosti finansira Općina Centar u iznosu od 24.849 KM, a radove izvode radnici građevinske firme „Sela“, koja je nakon provedene procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač.

Porušeno je staro i dotrajalo stepenište koje je predstavljala opasnost za prolaznike i otežavalo kretanje pješacima. Do sada je betoniran dio stepeništa na koje će biti postavljeni betonski blokovi koji su otporni na habanje, manje klizavi, a u zimskom periodu otporni na smrzavanje i posipanje soli. Duž stepeništa će biti postavljena rukohvatna ograda.

Realizacija ovog projekta planirana je budžetom za ovu godinu na osnovu prijedloga i zahtjeva građana za poboljšanje infrastrukture unutar njihovih naselja.

Rebalansom budžeta Općine Centar za ovu godinu za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.360.000 KM.

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti