MANIFESTACIJA „FESTIVAL U CENTRU“

Druženje načelnika Srđana Mandića sa stanovnicima Centra

U okviru manifestacije „Festival u Centru“, a koja se već treću godinu zaredom održava u Radićevoj ulici tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, organizirano je druženje stanovnika ove lokalne zajednice sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem.

Cilj neformalnog druženja načelnika i građana je razmjena mišljenja, iskustava, ideja, ali i davanje prijedloga i sugestija na poboljšanje rada, ali primjedbi na rad lokalne zajednice.

Načelnik Mandić je istakao važnost dijaloga sa građanima kao bitnog aspekta demokratskog društva. 

-Dijalog omogućava našim sugrađanima da izraze svoje stavove, zabrinutosti i predlože ideje, dok istovremeno omogućava lokalnim vlastima da bolje razumiju potrebe i prioritete građana. Posebno sam sretan što mnogobrojni sugrađani svih generacija uživaju u bogatom sadržaju koji je pripremljen u okviru manifestacije „Festival u Centru“. I narednih dana smo u Radićevoj ulici koja je ispunjena kreativnošću, pjesmom i plesom, a pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže, poručio je Mandić. 

Ovogodišnje izdanje Festivala u Centru održava se u Radićevoj ulici od 11. do 18. augusta 2023., uz besplatan ulaz na sve programe. Manifestaciju „Festival u Centru“ organizuju Obala Art Centar i Općina Centar, uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo i u saradnji s Buybookom. 

U programu „Festivala u Centru“ su izložbe, koncerti, likovne radionice, promocije knjiga, različite sportske aktivnosti, zaboravljene igre djetinjstva, nastupi mažoretkinja, DJ-eva i drugi programi, namijenjeni svim dobnim skupinama.

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti