POBOLJŠANJE USLOVA RADA I BORAVKA U ŠKOLAMA

Izdvojena sredstva za potrebe OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“

U okviru projekta dodjele finansijskih sredstava za obnovu i opremanje, odnosno poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama, načelnik Općine Centar Srđan Mandić je sa direktoricom Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ Amirom Išerić potpisao ugovor o realizaciji finansijskih sredstava.
Izdvojena sredstva za potrebe OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“

Finansijska sredstva u iznosu od 4.717 KM dodijeljena su na osnovu zahtjeva Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ za potrebe realizacije tri projekta i to za nabavku i postavljanje paravana u prostoriji koja služi za produženi boravak učenika, za nabavku zastava i postolja, te za nabavku novih printera za potrebe škole. 

Osim navedenog, načelnik Mandić je sredinom ovog mjeseca potpisao ugovore sa direktorima osam osnovnih škola, na osnovu čega je iz ovogodišnjeg općinskog budžeta izdvojeno 44.834 KM za obnovu i opremanje, odnosno poboljšanje uslova u osam osnovnih škola. 

Sredstva su raspoređena na osnovu zahtjeva škola koji su utvrđeni prilikom obilaska uposlenika Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport. 

Načelnik Mandić je naglasio opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa, te dodao da će ova lokalna zajednica u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržavati rad obrazovnih ustanova.

-Naša djeca zaslužuju da imaju najkvalitetnije uslove za boravak u obrazovnim ustanovama, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da im to i obezbijedimo jer ulaganje u obrazovanje je najisplativija i najbolja investicija. U ovoj godini smo za obnovu i opremanje, odnosno poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama izdvojili 690.000 maraka, a planiramo taj iznos uvećavati, poručio je načelnik Mandić.