OPĆINA IZDVOJILA 112.053 KM

Napreduju radovi na sanaciji stepeništa i staze u Ulici Soukbunar

Napreduju radovi na sanaciji kamenog stepeništa i staze u Ulici Soukbunar kod broja 34 (ispod džamije)“.

Realizacija ovog projekta planirana je budžetom na osnovu prijedloga i zahtjeva građana za poboljšanje infrastrukture unutar njihovih naselja, a okončanjem radova stanovnicima naselja Soukbunar će biti riješen višegodišnji problem otežanog kretanja, naročito u zimskom periodu.

Radove izvode radnici građevinske firme „Sela“, a projekat sanacije u cijelosti finansira Općina Centar u iznosu od 112.053 KM.

 Kako je predviđeno projektom prvobitno su izvođeni radovi na rušenju betonske ploče, zatim ručni iskop zemlje i kamena nakon čega će uslijediti nasipanje i nabijanje tampona. Nakon odvoza otpada uslijedit će betoniranje dijelova staze, te ugradnja armature u betonsku ploču. Također, planirano je postavljenje kamenog stepeništa od lomljenog kamena, postavljanje betonskih ivičnjaka, te postavljanje nove rukohvatne ograda koja će biti od velike pomoći u svakodnevnoj komunikaciji posebno starijim osoba tokom zimskih mjeseci.

Općina Centar kroz realizaciju projekata sanacije i rekonstrukcije stepeništa i pristupnih staza stanovnicima centralne gradske općine nastoji olakšati pristup domovima.

Rebalansom budžeta Općine Centar za ovu godinu za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.360.000 KM.

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti