Evropska unija podržava osnivanje Alumni mreže poduzetnika Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo

U petak 1. septembra 2023. godine s početkom u 10 sati, na Velikom Polju, Igman u Hotelu Monti, održat će se osnivanje Alumni mreže poduzetnika Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo, a koju podržava Europska unija.
Evropska unija podržava osnivanje Alumni mreže poduzetnika Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo

Od svog osnivanja u januaru 2020. godine pa do danas, a kroz projekte koje su podržali Evropska unija, Međunarodna organizacija rada, Općina Centar Sarajevo, kao i drugi donatori u BiH, Centar za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo je podržao osnivanje 115 firmi, a broj polaznika organizovanih obuka je prešao 650. 

Osnivanje ove Alumni mreže u okviru EU4BusinessRecovery projekta ima za cilj stvaranje novih prilika za umrežavanje svih ovih poduzetnika, razmjenu njihovih znanja i iskustva a sve u cilju dodatnog unapređenja preduzetničkog eko-sistema u Kantonu Sarajevo i šire. U okviru događaja biće održane radionice u dvije grupe na temu “Umrežavanje i razvoj ljudskih resursa” kao i panel diskusije, te će prisutni saznati više o interesima i modelima umrežavanja poduzetnika u Kantonu Sarajevo. 

U uvodnom dijelu prisutnima će se obratitit: 

• Stefano Ellero, šef kooperacija u Delegaciji EU u BiH,

• Lejla Tanović, koordinatorica MOR-a u BiH

• Srđan Mandić, načelnik Opštine Centar i 

• Nermina Tipura – Dervišić, šefica Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj  Opštine Novo Sarajevo

Alumni mreža poduzetnika Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo organizuje se u okviru projekta „LEADER: Local Economy Activation – Development through Entrepreneurship Recovery“ kroz projekat EU4BusinessRecovery koji podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom COVID-19. Kao rezultat ovog projekta koji zajednički finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka biće sačuvano više od 1.000 radnih mjesta ugroženih pandemijom i biće otvoreno najmanje 100 novih radnih mjesta.

Pozivamo predstavnike medija da proprate osnivanje Alumni mreže poduzetnika Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo“ koje će se održati u petak, 01.09.2023. godine s početkom u 10.00 sati, na Velikom Polju, Igman – Hotel Monti. Poziv za medije nalazi se na slijedećem linku https://online.flippingbook.com/view/964081507  

Za dodatne informacije, molimo Vas da kontaktirate:  

Božana Puljić, menadžerica Centra 

Tel. +387 061 812 375, e-mail: bozana.puljic@cefebih.org