I OVE GODINE ĆE MALIŠANI IMATI PREVOZ

Općina će finansirati rekonstrukciju igrališta u školi „Nafija Sarajlić“

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je sa direktoricom Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ Aidom Petković ugovor o realizaciji finansijskih sredstava za rekonstrukciju sportskog terena u dvorištu škole.

Sredstva u ukupnom iznosu od 35.802 KM dodijeljena su na osnovu zahtjeva škole u kojem je navedeno da usljed oštećenja na igralištu postoji opasnost da se učenici koji koriste igralište mogu povrijediti. 

-Igralište je asfaltirano, ali sa oštećenjima opasno je za korištenje jer se djeca mogu povrijediti. Zato bismo željeli da se igralište prekrije gumiranom podlogom, navedeno je u zahtjevu škole. 

Načelnik Mandić je istakao opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa i uslova boravka u obrazovnim ustanovama.

-U skladu sa mogućnostima nastojimo odgovoriti na zahtjeve škola, jer investiranje u obrazovni proces je najbolja investicija, a naše zadovoljstvo je kada smo u prilici da pomognemo. Želimo našoj djeci omogućiti što kvalitetnije uslove za odgoj i obrazovanje. Na osnovu sporazuma o zajedničkoj saradnji koji je zaključen između Općine Centar i Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo i ove godine će biti osiguran prevoz za učenike Osnovne škole „Nafija Sarajlić“. Prevoz za učenike već je krenuo u školama „Alija Nametak“ i „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, poručio je Mandić.

Direktorica Petković zahvalila se Općini Centar i načelniku Mandiću na sveukupnoj podršci ovoj osnovnoj školi, a posebno na doniranim sredstvima za rekonstrukciju igrališta u dvorištu škole. 

-Hvala vam na kontinuiranoj podršci koju pružate našoj školi. Mnogo nam znači što imate sluha za naše potrebe i u skladu s tim izdvajate značajna finansijska sredstva za poboljšanje uslovnosti obrazovnih ustanovi. Prevoz za učenike naše škole će biti obezbijeđen i ove kao i prošle godine, a molimo roditelje za strpljenje. Sredstva su obezbijeđena, kazala je Petković.