POZIV ZA NEZAPOSLENE MLADE OSOBE

Besplatan kurs krojenja i šivenja

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) poziva nezaposlene mlade osobe na besplatni program neformalnog obrazovanja iz oblasti krojenja i šivenja.
Besplatan kurs krojenja i šivenja

Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“ iz Sarajeva će organizovati i sprovesti obuku krojenja i šivenja za nezaposlene mlade osobe iz općina Centar, Novo Sarajevo, Vitez i Grada Istočno Sarajevo. Obuka za krojenje i šivenje je akreditovana od strane Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo što će polaznicima ovog programa pružiti dodatne mogućnosti zapošljavanja. 

Učešće u obukama mogu ostvariti nezaposlene mlade osobe od 18 do 30 godina starosti koje se nalaze u evidenciji službi/zavoda za zapošljavanje (potvrda o vođenju u evidenciji nezaposlenih osoba), te imaju prebivalište na području pomenutih općina/gradova (potvrda o prebivalištu). Kako je planirano obuka za krojenje i šivenje obuhvatit će 120 nastavnih časova iz 6 oblasti, tokom čijeg trajanja će polaznici osim osnova krojenja i šivenja također savladati vještinu šivenja raznih odjevnih predmeta. 

Organizatori obuke su osigurali kompletan materijal za rad za polaznike obuke. Polaznici koji uspješno završe obuku dobiće uvjerenje o završenom usavršavanju ili osposobljavanju. 

Zainteresovani se mogu prijaviti putem online formulara: https://shorturl.at/qOTY6 najkasnije do 15. septembra do 15 sati. 

Kurs započinje 18. septembra i trajat će do 17. januara 2024. godine, dva puta sedmično - ponedjeljkom i utorkom, od 12,30 do 15,30 sati. Obuka će biti provedena u prostorijama Centra za edukaciju i istraživanje „Nahla“ Sarajevo u Ulici Džemala Bijedića 122.