CENTAR KULTURE I MLADIH

Sutra izložba Škole stripa i predavanje sa profesorom Zubićem

Sutra, 19. septembra u Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih“, biće otvorena izložba polaznika Škole stripa, kao i znanstveno-edukacijsko-zabavno predavanje (ZEZ) sa profesorom Vedranom Zubićem.
Sutra izložba Škole stripa i predavanje sa profesorom Zubićem

Škola stripa počela je sa radom 2019. godine i od tada okuplja mlade zaljubljenike u devetu umjetnost. Pored toga što uče kako se crtaju stripovi, polaznici imaju priliku da predstave svoj rad široj javnosti, putem izložbi i objavljenih stripova. 

Na ovoj izložbi, posjetioci mogu pogledati radove nastale u prethodnom periodu, objavljene u zajedničkom projektu pod nazivom „Sarajevski duh“, zatim strip-table i ilustracije novijeg datuma, kao i digitalne ilustracije umjetničkog rukovodioca škole, Maje Pavlovića. Izložba će biti otvorena u 19 sati.

Također, sutra će se učenici osnovnih i srednjih škola, družiti sa profesorom Vedranom Zubićem, kroz znanstveno-edukacijsko-zabavno predavanje (ZEZ). Na sceni se izvodi tema kao znanstvena (nastavna) jedinka u obliku monologa. ZEZ predstavlja teatarsku predstavu sa primjesama humora, tipa monologa profesora na date teme iz znanosti, kao što su klimatske promjene, Zemljina kretanja, geotektonika, strukture stanovništva, kretanje morske vode i slično. Predavanja počinju u 17 sati i otvorena su za javnost. Pomenuto predavanje će se održati i 26. septembra.

12.07.2024.
SARADNJA OPĆINE CENTAR I MINISTARSTVA
U toku radovi na obnovi prostorija za smještaj vrtića Šip
12.07.2024.
PODRŠKA ZA PODUZETNIKE
U srijedu Help Desk sesija na temu
12.07.2024.
OBJAVLJENI REZULTATI JAVNOG POZIVA
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
Više vijesti