SARADNJA LOKALNIH ZAJEDNICA

Zamjenik načelnika Opštine Srebrenica posjetio Općinu Centar

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas zamjenika načelnika Opštine Srebrenica Hamdiju Fejzića.
Zamjenik načelnika Opštine Srebrenica posjetio Općinu Centar

Na sastanku je razgovarano o budućoj saradnji Općine Centar i Opštine Srebrenica u oblastima od interesa za građane pomenutih lokalnih sredina.

Načelnik Mandić je izrazio spremnost Opštine Centar da, u skladu sa finansijskim mogućnostima, pomaže Opštinu Srebrenica u prevazilaženju gorućih problema.

-Opština Centar kao izuzetno razvijena lokalna zajednica sa stabilnim budžetom ima senzibilitet prema manje razvijenim općinama i u skladu sa mogućnostima nastoji pomoći. Već tradicionalno finansijski podržavamo rad Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, ali i pomažemo povratnicima koji su uz sve probleme i poteškoće odlučili da se vrate u Srebrenicu. Namjera nam je institucionalno podržati i Opštinu Srebrenica, poručio je Mandić. 

Fejzić se zahvalio načelniku Mandiću na gostoprimstvu te izrazio nadu da će saradnja dvije lokalne zajednice biti unaprijeđena u narednom periodu.

Sutra će delegacija Općine Centar, predvođena načelnikom Mandićem učestvovati u obilježavanju 20. godišnjice zvaničnog otvaranja Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari.