NAČELNIK MANDIĆ POSJETIO ŠKOLU U SREBRENICI

Nastavak finansijske podrške JU „Prva osnovna škola” Srebrenica

U okviru posjete Srebrenici povodom obilježavanja 20. godišnjice zvaničnog otvaranja Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, načelnik Općine Centar Srđan Mandić i pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević posjetili su Područnu školu „Potočari“ koja djeluje u okviru JU „Prva osnovna škola” Srebrenica.

Načelnik Mandić je ovom prilikom direktorici škole Snježani Jandrić uručio zaključak kojim se iz budžeta Općine Centar izdvaja 7.468 KM za rekonstrukciju i saniranje ravnog krova na terasi JU „Prva osnovna škola” Srebrenica.

Sredstva su izdvojena na osnovu zahtjeva škole za finansijsku podršku za rekonstrukciju i sanaciju ravnog krova na terasi škole.

Načelnik Mandić je istakao opredjeljenje Općine Centar da pomogne obrazovnim ustanovama u poboljšanju uslova za kvalitetno obrazovanje djece. 

-U skladu sa mogućnostima nastojimo odgovoriti na zahtjeve škola, jer investiranje u obrazovni proces je najbolja investicija, a naše zadovoljstvo je kada smo u prilici da pomognemo. Opština Centar kao izuzetno razvijena lokalna zajednica sa stabilnim budžetom ima senzibilitet prema manje razvijenim općinama i u skladu sa mogućnostima nastoji pomoći. I ranijih godina smo pomagali JU „Prva osnovna škola” Srebrenica, a podrška neće izostati ni u budućnosti, poručio je Mandić.

-Nemoguće je opisati koliko nam znači podrška koju nam pružate. Hvala što ste prepoznali značaj i udovoljili zahtjevu da pomognete u sanaciji ravnog krova. Osnovnu školu pohađa blizu 400 učenika, a od toga 140 učenika pohađa Područnu školu „Potočari“. Svake godine posjetite našu školu i pomognete. U ime svih nas hvala vam što pomažete na konkretan način, poručila je direktorica škole Jandrić.

Unazad tri godine Općina Centar je JU „Prva osnovna škola” Srebrenica izdvojila oko 11.000 maraka za poboljšanje uslova rada. Pored sanacije ravnog krova, sredstva su ranije dodijeljena i za sanaciju četiri učionice u Područnoj školi „Potočari“, kao i za sanaciju sistema grijanja.  

          Pored direktorice Jandrić, sastanku sa delegacijom Općine Centar prisustvovala je i profesorica matematike Begija Smajić.