BOLJI ŽIVOTNI USLOVI STANOVNIKA GORNJEG KROMOLJA I POLJINA

Načelnik Mandić posjetio Redžu Hamzića zvanog poštenjačina

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je danas zajedno sa pomoćnicom za stambene i komunalne poslove Đenitom Bogunić-Kešelj, dopredsjedavajućom Općinskog vijeća Sarom Arslanagić i vijećnikom Alenom Girtom posjetio Redžu Hamzića zvanog poštenjačina.

Nakon 18 godina borbe Redžo Hamzić i njegove komšije će konačno dobiti vodu u svojm domovima zahvaljujući Općini Centar.

Načelnik Mandić izrazio je zadovoljstvo što će konačno stanovnicima naselja Gornji Kromolj i Poljine biti riješen višegodišnji problem vodosnabdijevanja.

-Radovi na polaganju cjevovoda su okončani, preostaje još samo ugradnja priključaka za domaćinstva. Neizmjerno smo sretni što će naš Redžo poštenjačina i njegove komšije imati pitku vodu u svojim domovima, kazao je Mandić. 

Hamzić je izrazio zahvalnost načelniku Mandiću na posjeti i svemu što je Općina Centar uradila kako bi stvorila bolje životne uslove za stanovnike. 

-Ne mogu vam opisati koliko sam danas sretan što ste ovdje. Obradovan sam vijestima da ćemo konačno dobiti vodu za šta se borimo osamnaest godina, kazao je Hamzić.

Kako bi naselja Gornji Kromolj i Poljine na području Mjesne zajednice „Betanija“ dobila vodu, Općina Centar je prvobitno finansirala izgradnju nove pumpne stanice na Gornjem Kromolju u iznosu od 260.131 KM. Izvršeno je polaganje 1.650 metara cjevovoda, a projektovano je i izgrađeno hidrofleks postrojenje sa jačim pumpama za vodu čime će na ovom području općine Centar biti obezbijeđeno uredno vodosnabdijevanje. 

Sa realizacijom ovog projekta 52 domaćinstva će dobiti vodu koju ranije nisu imali, dok će za 38 domaćinstava na Kromolju i Poljinama biti poboljšano vodosnabdijevanje. Općina Centar, osim finansiranja pomenutih stavki, u projektu je također obezbijedila i sva potrebna odobrenja kako bi projekat nakon realizacije bio uveden u zvaničan sistem gradskog vodosnabdijevanja, kojim bi upravljalo KJKP „Vodovod i kanalizacija“.

Osim navedenog, također je općinski načelnik Srđan Mandić potpisao sporazum sa direktorom KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Rusmirom Salićem na osnovu kojeg je, za potrebe postavljanja novog cjevovoda za domaćinstva na Gornjem Kromolju i Poljinama, iz budžeta Općine Centar izdvojeno 142.685 KM

Do sada su radnici preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ završili radove na polaganju cijevi za glavni cjevovod, dok je preostalo još priključenje obližnjih domaćinstava. 

Osim navedenog, za izvođenje zemljanih radova za potrebe izgradnje cjevovoda i priključaka, te za asfaltiranje nakon što budu završeni priključci izdvojeno je 249.485 KM.