NAČELNIK MANDIĆ OBIŠAO RADOVE

Završeni radovi na proširenju Ulice Boraca Zlatišta na Soukbunaru

Radnici građevinske firme „Bucomerc“ iz Kiseljaka okončali su radove na realizaciji projekta proširenja ulice Boraca Zlatišta na području Mjesne zajednice „Soukbunar“.

Tokom dana radove na Soukbunaru obišao je načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za stambene i komunalne poslove Đenitom Bogunić-Kešelj, dopredsjedavajućom Općinskog vijeća Sarom Arslanagić i vijećnikom Alenom Girtom

Realizacijom ovog projekta proširene su dvije krivine u ovoj ulici čime je olakšana svakodnevna komunikacija motornih vozila, te povećana sigurnost ostalih učesnika u saobraćaju. Projekat proširenja ulice Boraca Zlatišta finansirala je Općina Centar u iznosu od 200.575 KM.

Nakon pripremnih radova obavljen je mašinski iskop materijala koji je odvučen na gradsku deponiju. Za potrebe proširenja saobraćajnice izgrađena je potporna konstrukcija, odnosno armirano-betonski potporni zid. Također, izvršena je ugradnja cijevi za adekvatnu odvodnju površinskih voda s ciljem sprječavanja oštećenja nove konstrukcije.

Na kraju radova izvršeno je polaganje novog asfalta na dijelu Ulice Boraca Zlatišta. 

Načelnik Mandić prilikom obilaska lokaliteta razgovarao je sa stanovnici ovog dijela mjesnog područja Soukbunar koji su izrazili zahvalnost zbog završetka realizacije ovog značajnog projekta.

06.05.2024.
DANI OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Sutra svečana sjednica Općinskog vijeća Centar
06.05.2024.
U OKVIRU OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE CENTAR
Besplatan koncert Mravko Travko za najmlađe u Centru kulture i mladih
Više vijesti