NAČELNIK MANDIĆ POSJETIO CENTRE

U centrima za zdravo starenje obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicama Lejlom Dizdarević i Amrom Hašimbegović-Vučković posjetio je danas centre za zdravo starenje Općine Centar povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba.

U centrima za zdravo starenje „Razigrani dani“ i Maršala Tita 12 upriličeno je druženje kako bi se ukazalo na značaj i ulogu osoba treće životne dobi u društvu.

Načelnik Mandić uputio je čestitke članovima centara povodom Međunarodnog dana starijih osoba, te istakao da Općina Centar brine o svojim sugrađanima treće životne dobi, te kroz razne aktivnosti nastoji podignuti kvalitetu njihovog života što su svojim vrijednim i napornim radom zaslužili.

-Sretan sam kada vidim koliko su korisnici centara za zdravo starenje na području naše lokalne zajednice zadovoljni. Raduje me vidjeti osmijehe na licima naših najstarijih sugrađana. Pozitivna energija koja ovdje vlada zapravo pokazuje opravdanost ulaganja u projekte centara i budite sigurni da će Opština Centar nastaviti podržavati vaše aktivnosti. Želim vam dobro zdravlje i da godine koje dolaze provedete u sreći i blagostanju sa svojim porodicama i prijateljima, poručio je načelnik Mandić.

Skupština Ujedinjenih naroda (UN) 14. decembra 1990. godine uspostavila je 1. oktobar kao Međunarodni dan starijih osoba, što je zapisano i u Rezoluciji UN-a.