POVODOM OBILJEŽAVANJA DJEČIJE NEDJELJE

Načelnik Mandić posjetio vrtić „Leptirić“

Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić, zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio mališane u vrtiću „Leptirić“.

Povod posjete bilo je obilježavanje „Dječije nedjelje“ koja u Kantonu Sarajevo traje od 2. do 8. oktobra 2023. godine.

Mališani su uz priredbu koju su pripremili zajedno sa svojim vaspitačicama, te kroz bogat kulturno-zabavni program, pjesmu i ples, obilježili „Dječiju nedjelju“.

Nakon završene priredbe organizirano je zajedničko druženje sa mališanima u prostorijama vrtića.

Prilikom današnje posjete vrtiću načelniku Mandiću uručena je zahvalnica za nesebičnu podršku radu vrtića.

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada predškolskih ustanova. Jedan od primjera je i izdvajanje novčanih sredstava za postavljanje ograde ispred objekta vrtića koja će doprinijeti većoj sigurnosti mališana.

-Sa zadovoljstvom se odazovemo na svaki poziv odgojno-obrazovnih ustanova za pomoć i podršku. Opština Centar će i u budućem periodu biti uz vas, jer zajedno našim mladima moramo obezbijediti adekvatne uslove za odgoj i obrazovanje, poručio je Mandić.

Današnjoj posjeti prisustvovala je i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Amra Hašimbegović-Vučković, kao i saradnice iz Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport.

29.11.2023.
VETERINARSKA STANICA SARAJEVO
Načelnik Mandić uručio opremu i sredstava za hiruršku salu
29.11.2023.
SEDAM SUGRAĐANA POGINULO U HAMDIJE KREŠEVLJAKOVIĆA
Obilježena godišnjica stradanja naših sugrađana
Više vijesti