OPĆINA SUFINANSIRALA REKONSTRUKCIJU BIBLIOTEKE I ČITAONICE

Načelnik Mandić posjetio Srednju mašinsku tehničku školu

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio je danas JU „Srednja mašinska tehnička škola“ gdje je upriličeno otvaranje adaptiranih prostorija biblioteke i čitaonice.

Općina Centar sufinansirala je rekonstrukciju biblioteke i čitaonice u prostorijama škole sa 5.000 maraka. 

Načelnik Mandić izrazio je zadovoljstvo zbog okončanja radova na rekonstrukciji prostorija.

-U obavljanju posla načelnika za mene su najdraži momenti kada imamo mogućnost da pomognemo obrazovnom sistemu. Stalno ponavljam da je investiranje u obrazovni proces najbolja investicija. Lokalna zajednica nema nadležnost kada je u pitanju obrazovanje, ali ne možemo ostati nijemi na molbe za pomoć i podršku. Kada god smo u prilici uvijek se rado odazovemo, a siguran sam da ćemo i u budućnosti sarađivati kroz realizaciju zajedničkih projekata a u cilju stvaranja kvalitetnijih uslova za obrazovanje mladih, poručio je Mandić.

Direktor škole Faruk Čupović uručio je načelniku Mandiću zahvalnicu za finansijsku pomoć koju je Općina pružila za renoviranje biblioteke i čitaonice učenicima škole. 

-Iskazana potpora istovremeno je i odgojna poruka mladom čovjeku da i sam poklanja kada za to bude sposoban. Hvala na finansijskoj pomoći koju ste pružili za renoviranje biblioteke i čitaonice našim učenicima, poklonu koji cijenimo i pamtimo, stoji u zahvalnici načelniku Mandiću.