OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA NASTAVNIKA

Načelnik Mandić nagradio najbolje nastavnike općine Centar

U povodu obilježavanja Svjetskog dana nastavnika načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas najbolje nastavnike dvanaest osnovnih škola sa Centra, kao i iz Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju i uručio im prigodne nagrade.

Nagrađeni nastavnici su, prema mišljenju Nastavničkog vijeća, u prethodnom periodu dali najveći doprinos radu i promociji škola, unapređenju nastavnog procesa, realizaciji kulturno-umjetničkih sadržaja škola, te dobili neko posebno priznanje koje dodjeljuje škola, institucije vlasti ili udruženja.

 

Načelnik Mandić je čestitao međunarodni praznik nastavnicima naglasivši da je njihova uloga u društvu nemjerljiva i da zaslužuju veliko poštovanje.

 

-Opština Centar beskrajno cijeni vašu plemenitu misiju. Stalno ponavljam da je finansijsko izdvajanje za obrazovanje najbolja investicija u budućnost naše djece koja će sutra voditi ovu zemlju. U općinskom budžetu za narednu godinu, čija je priprema u toku, planiramo povećati izdvajanje za obrazovanje. Povećali smo i iznos nagrada za najbolje nastavnike i one ove godine iznose 300 KM. Želim vam puno uspjeha i da uprkos svim poteškoćama i izazovima ustrajete i budete podrška svojim učenicama i učenicima, ali i društvu u cjelini, poručio je Mandić.

 

Titulu ovogodišnjih najboljih nastavnika su ponijeli sljedeći kandidati: Sanela Muratović (OŠ „Nafija Sarajlić“), Azra Kreho (OŠ „Musa Ćazim Ćatić“), Jasmina Sijerčić (OŠ „Alija Nametak“), Dajana Softić (OŠ „Katoličkog školskog centra“), Fatima Fočak (OŠ „Vladislav Skarić), Mirza Zeković (OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak), Nedim Salčin (OŠ „Hasan Kaimija“), Emina Šabić (OŠ „Isak Samokovlija), Elvira Grošić (OŠ „Safvet-beg Bašagić), Suada Medošević       (OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“), Mušo Šahman (OŠ „Hasan Kikić“), Fuad Mustafić (OŠ „Šip“), Arsena Čičkušić (JU „Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju“). 

 

Svjetski dan učitelja/nastavnika obilježava se svake godine 5. oktobra, a taj dan je prilika da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva, te da se kao takav i cijeni. Svjetski dan učitelja/nastavnika proglasio je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.