POVEĆANA IZDVAJANJA U ODNOSU NA PROŠLU GODINU

Općina Centar nastavlja podršku u radu Udruženja penzionera

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjednik Udruženja penzionera Općine Centar Mujo Slato potpisali su danas protokol kojim se iz budžeta Općina izdvaja iznos od 4.000 KM Udruženju za podršku u radu.

Načelnik Mandić naglasio je da Općina Centar već tradicionalno finansijski pomaže Udruženje penzionera te da će takvu praksu nastaviti i u budućnosti.  

-Opština Centar brine o svojim sugrađanima treće životne dobi, te kroz razne aktivnosti nastoji podignuti kvalitetu njihovog života što su svojim vrijednim i napornim radom zaslužili. Ove godine povećali smo izdvajanja Udruženju penzionera, ali na ovome se nećemo zaustaviti. U skladu sa mogućnostima u narednoj godini nastojat ćemo dodatno uvećati sredstva za ovu namjenu, poručio je načelnik Mandić.

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Mandiću, Slato je istakao značaj dugogodišnje uspješne saradnje sa Općinom Centar.

-Svaki vid pomoći je dragocjen i nama je dobro došao. Općina Centar zaista svesrdno pomaže penzionere kroz razne projekte. Ali i mi kao udruženje brinemo o svojim članovima. Naše udruženje broji preko 7.000 članova, tako da ta brojka govori o našoj organiziranosti i velikoj obavezi koju imamo prema svima njima. Hvala Općini Centar i načelniku Mandiću što i na ovaj način prepoznaje potrebe svojih građana, rekao je predsjednik Slato.

Općina Centar je početkom 2023. godine iz svog budžeta već dodijelila Udruženju penzionera Centar 10.000 KM za realizaciju projekta podrške najugroženijim članovima/penzionerima Centra Sarajevo. 

Pored sredstava koja je Općina Centar dodijelila Udruženju penzionera, u budžetu ove lokalne zajednice redovno se izdvajaju sredstva za stalne novčane pomoći za penzionere u stanju socijalne potrebe, stalne novčane pomoći za lica u stanju socijalne potrebe koja su starija od 60 godina i bez primanja, jednokratne novčane pomoći za kupovinu lijekova penzionerima i licima starijim od 60 godina bez primanja, novčane pomoći za troškove kućne njege, novčane pomoći za kupovinu osnovnih životnih namirnica...

Današnjem potpisivanju protokola prisustvovale su pomoćnica načelnika Općine Centar za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu  Amra Hašimbegović Vučković te saradnice Mersida Veiz i Hata Kadić.