PODRŠKA UNAPREĐENJU USLOVA U ZDRAVSTVU

Domu zdravlja Vrazova donirano 33.707 KM

Danas su načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor Javne ustanove „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ Abel Baltić potpisali protokol o realizaciji transfera na osnovu kojeg će iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar biti izdvojen iznos od 33.707 KM za potrebe ove zdravstvene ustanove.

– Pored obrazovanja jedan od najvažniji segmenata našeg društva jeste zdravstvo u čiji značaj se uvjeravamo svakodnevno. Opština Centar kao jedinica lokalne samouprave, s ciljem kontinuirane podrške zdravstvenim ustanovama, će nastaviti u okviru svojih mogućnosti pomagati rad zdravstvenih ustanova na svom području, jer smo svjesni da tako najbolje pomažemo našim sugrađanima u očuvanju njihovog zdravlja, objasnio je načelnik Mandić nakon potpisivanja protokola. 

Direktor Baltić sa zahvalio na ovoj i dosadašnjim donacijama Općine Centar zahvaljujući čemu je okončan niz dobrih projekata. 

– Pokrenuli smo sveobuhvatnu obnovu ovog objekta. Završili smo sa zamjenom stolarije i okončali proceduru postavljanja nove termo fasade gdje trebamo još dogovoriti tehničke detalje, čime bismo zaokružili proces obnove. Donacija Općine Centar će nam pomoći u okončanju ovog značajnog projekta gdje ćemo osim uslova liječenja naših pacijenata također poboljšati uslove rada našeg osoblja, što je također značajno, objasnio je Baltić. 

Na osnovu potpisanog dokumenta nadležne službe Općine Centar će u roku od pet dana obaviti transfer sredstava na bankovni račun Doma zdravlja Kantona Sarajevo. Navedena sredstva će konkretno biti iskorištena za poboljšanje uslova rada i boravka osoblja i pacijenata u centralnom objektu Organizacione jedinice „Dom zdravlja Centar“ u Ulici Vrazova broj 11.  

Ovom prilikom su načelnik Mandić i direktor Baltić također razgovarali o obnovi podrumskih prostorija Doma zdravlja Vrazova gdje je smještena arhiva ove javne ustanove. 

Današnjem potpisivanju ugovora također je prisustvovala i pomoćnica načelnik za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar Amra Hašimbegović-Vučković. 

 

14.05.2024.
„NEPOVRATNA DIGITALIZACIJA DRUŠTVA – TEHNOKULTURA“
Općina Centar podržala održavanje međunarodne konferencije
14.05.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Nabavka ruksaka i školskog pribora za prvačiće sa Centra
Više vijesti