PODRUČJE MJESNE ZAJEDNICE „PARK-VIŠNJIK“

Načelnik Mandić obišao novo dječije igralište

Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa predstavnicima iz UNDP-a i mališanima, te njihovim vaspitačicama iz vrtića „Višnjik“, obišao novo dječije igralište u Ulici Bolnička na području Mjesne zajednice „Park-Višnjik“.

Radove na izgradnji novog igrališta su zajednički finansirali Općina Centar sa 68.916,95 KM i projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini (BiH)“ sa 21.600 KM kojeg implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) a finansiraju Vlada Švicarske i Švedska.

- Jedan od prioriteta općinske administracije je poboljšanje uslova boravka naše djece na parkovskim površinama. Posebno me raduje kada vidim koliko su djeca sretna jer sada imaju potpuno novo igralište na području Mjesne zajednice „Park-Višnjik“ za bezbrižnu igru, kazao je načelnik Mandić prilikom obilaska igrališta. 

Kako bi svojim građanima, a posebno mladima, stvorila što ugodniji ambijent življenja, Općina Centar ulaže značajna finansijska sredstva u izgradnju, obnovu i opremanje sportskih ploha i dječijih igrališta.

Da podsjetimo, realizacija ovog projekta kandidirana je na forumu građana koji je održan u prostorijama Mjesne zajednice „Park-Višnjik“ (Čekaluša 69), a u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ finansiraju Vlada Švicarske i Švedska a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

Današnjem obilasku novog igrališta prisustvovala je i šefica odsjeka za mjesnu samoupravu Selma Piljević.

14.05.2024.
„NEPOVRATNA DIGITALIZACIJA DRUŠTVA – TEHNOKULTURA“
Općina Centar podržala održavanje međunarodne konferencije
14.05.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Nabavka ruksaka i školskog pribora za prvačiće sa Centra
Više vijesti