POBOLJŠANJE USLOVA RADA I BORAVKA U ŠKOLAMA

Općina izdvojila još 29.287 maraka obrazovnim ustanovama

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za obnovu i opremanje, odnosno poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama sa direktorima pet škola.
Općina izdvojila još 29.287 maraka obrazovnim ustanovama

Sredstva u ukupnom iznosu od 29.287 maraka koja su dodijeljena školama raspoređena su na osnovu zahtjeva škola koji su utvrđeni prilikom obilaska uposlenika Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport.

Načelnik Mandić je još jednom naglasio opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa, te dodao da će ova lokalna zajednica u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržavati rad obrazovnih ustanova.

U ovoj godini Općina Centar je za obnovu i opremanje, odnosno poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama izdvojila preko 690.000 maraka.

Za projekat opremanja kabineta matematike, tačnije za nabavku računara i projektora, Srednjoj građevinsko - geodetskoj školi Sarajevo dodijeljeno je 3.321 KM, dok je Prvoj gimnaziji Sarajevo dodijeljeno 3.931 KM za nabavku namještaja i opreme u prostorijama škole. Osnovna škola „Hasan Kikić“ dobila je 4.387 KM za opremanje multifunkcionalne učionice (nabavka stolova i stolica). Osnovnoj školi „Nafija Sarajlić“ za nabavku opreme za ozvučenje dodijeljeno je 6.648 KM, dok je JU „Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju“ za proširenje sistema vatrodojave dodijeljeno 11.000 KM.

 

15.05.2024.
DAN OSNOVNE ŠKOLE „HASAN KIKIĆ“ – 15. MAJ
Osnovci posjetili Općinu Centar i MZ „Crni vrh-Gorica“
15.05.2024.
ZAJEDNIČKI PROJEKAT OPĆINE CENTAR I DIREKCIJE ZA PUTEVE KS
Započeli radovi na izgradnji mosta u Nahorevskoj ulici
Više vijesti