NASTAVLJENA FINANSIJSKA PODRŠKA

Za Odgojni centar Kantona Sarajevo izdvojeno 5.000 KM

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor Javne ustanove „Odgojni centar Kantona Sarajevo“ Midhat Kerla potpisali su danas protokol kojim se iz budžeta Općine izdvaja iznos od 5.000 KM za poboljšanje uvjeta rada Odgojnog centra.

Načelnik Mandić naglasio je da Općina Centar snažno podržava ustanove koje se bave socijalnom zaštitom.

-Zajedničkim snagama moramo jačati segment socijalne zaštite, a Opština Centar će, u skladu sa raspoloživim sredstvima, nastaviti sa finansijskom ali i svakom drugom vrstom pomoći Centru, istakao je Mandić.

 

Direktor Kerla zahvalio je načelniku Mandiću na donaciji koja je od velikog značaja za Centar i aktivnosti koje realiziraju.

 

Odgojni centar Kantona Sarajevo je kantonalna javna ustanova u oblasti socijalne zaštite. Djelatnost Centra se odnosi prije svega na izvršavanje odgojne mjere upućivanja u odgojni centar, izrečene od strane nadležnog suda maloljetnom počiniocu krivičnog djela, na način propisan zakonom. U Centru se vrši dijagnostika i opservacija maloljetnih osoba tokom sudskog postupka prema naredbi nadležnog tužiteljstva ili suda, osigurava prihvat i privremeni smještaj maloljetnih osoba tokom pripremnog postupka, ukoliko o tome odluči nadležni sud. Također, u Centru se vrši zbrinjavanje djece do 18 godina starosti koja se nalaze u riziku, kroz fizički odvojenu organizacionu jedinicu ove ustanove koja vrši i poslove dnevnog zbrinjavanja.

 

Pored navedenog, Centar provodi sekundarnu prevenciju kroz realizaciju individualnih preventivnih tretmana sa djecom i maloljetnicima koji ispoljavaju društveno neprihvatljivo ponašanje.

 

Potpisivanju protokola u ime Općine Centar prisustvovale su i Amra Hašimbegović Vučković, Mersida Veiz i Selma Ćenanović iz Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu.

 

14.05.2024.
„NEPOVRATNA DIGITALIZACIJA DRUŠTVA – TEHNOKULTURA“
Općina Centar podržala održavanje međunarodne konferencije
14.05.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Nabavka ruksaka i školskog pribora za prvačiće sa Centra
Više vijesti