SOCIJALNI DAN 2023.

Srednjoškolci u Općini Centar sticali nova znanja i vještine

Općina Centar i ove godine učestvuje u projektu „Socijalni dan“ kojeg realizuje Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Srednjoškolci koji učestvuju u projektu danas su bili raspoređeni po službama Općine Centar gdje su imali priliku upoznati se na koji način funkcioniše općinska administracija u raznim oblastima. Na ovaj način je 15 srednjoškolaca u Općini Centar svoje teorijsko znanje primijenilo u praksi i upoznalo se sa zanimanjem kojim će se potencijalno baviti u budućnosti.

Tokom dana načelnik Mandić je sa predstavnicima općinskih službi, te srednjoškolcima koji su došli na praksu u Općinu Centar održao zajednički sastanak.

- Dobro došli u vašu Opštinu Centar. Meni je vrlo bitno da imate priliku da upoznate na koji način funkcioniše Opština koja je prije svega tu da pruža usluge građanima i građankama koji žive na području ove lokalne zajednice. Ona je servis građanima i organizacija koja radi u korist i u interesu građana. Također, jako mi je važno da steknete neka prva iskustva i da nam kažete šta je ono što biste mijenjali. Bitno nam je vaše mišljenje. Opština Centar je lokalna zajednica koja je izrazito usmjerena ka mladima kroz realizaciju mnogih projekata. Bez vas naš posao ne bi imao smisla. Također jako je važno da danas naučite kakva sve imate prava, bilo da je riječ o stipendijama, o nagradama za sportske uspjehe, o  finansiranju troškova putovanja, odnosno sama mobilnost mladih i još mnogo toga. Drago mi je da ste odabrali upravo Opštinu Centar za vaše prvo praktično iskustvo i znajte da su vam vrata ovdje uvijek otvorena, rekao je načelnik Mandić.

Pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević također je pozdravila sve prisutne.

- Kao i prošle godine Općina Centar je zajedno sa Asocijacijom srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini i ove godine organizovala Socijalni dan sa vama. Mladi ljudi koji su prošle godine bili na vašem mjestu su zaista otišli sa pozitivnim iskustvima iz Općine Centar. Ova lokalna zajednica je finansijski podržala organizaciju Socijalnog dana, te je novčana sredstva uplatila na račun Asocijacije srednjoškolaca u BiH koja će oni iskoristiti za projekte ovakve vrste, rekla je pomoćnica Dizdarević.

Današnjem sastanku prisustvovala je i dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Sara Arslanagić.

15.05.2024.
DAN OSNOVNE ŠKOLE „HASAN KIKIĆ“ – 15. MAJ
Osnovci posjetili Općinu Centar i MZ „Crni vrh-Gorica“
15.05.2024.
ZAJEDNIČKI PROJEKAT OPĆINE CENTAR I DIREKCIJE ZA PUTEVE KS
Započeli radovi na izgradnji mosta u Nahorevskoj ulici
Više vijesti