NAČELNIK MANDIĆ PRISUSTVOVAO OBILJEŽAVANJU

Obilježena 78. godišnjica JU Djeca Sarajeva

Povodom obilježavanja 25. oktobra – Dana JU „Djeca Sarajeva” sinoć je u Centru za kulturu i mlade Općine Centar organiziran prigodan program gdje je proslavljen 78. rođendan vrtića ove ustanove.

Obilježavanju godišnjice prisustvovao je načelnik Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti kulturu i sport Lejlom Dizdarević.

-Velika mi je čast da mogu sa vama proslaviti 78. rođendan JU „Djeca Sarajeva“, po meni jedne od najvažnijih institucija koja odgaja i obrazuje naše nove generacije. Na području općine Centar se nalazi 14 vrtića sa kojima imamo izuzetnu saradnju, a mi kao lokalna zajednica ćemo nastaviti da pomažemo kako bi sva djeca imala što bolje uslove za boravak i bezbrižno odrastanje u njima, poručio je načelnik Mandić.

Direktorica Javne ustanova „Djeca Sarajeva” Ilda Bekrić zahvalila se svim uposlenicima, roditeljima, Općini Centar i načelniku Mandiću za svu podršku koju pružaju ovoj ustanovi.

-Skoro osam decenija Javna ustanova „Djeca Sarajeva“ ima najteži zadatak – stvoriti velike ljude od malih. Sve ove godine ona ide putem odgoja, obrazovanja i uspjeha a taj put osvjetljavaju naši odgajatelji. Oni su naoružani znanjem, vještinama, upornošću i vedrinom, a njih slijedi veliki broj mališana koji ih svakodnevno inspirišu radoznalošću i neiscrpnom energijom. Javna ustanova „Djeca Sarajeva“ danas ima 38 vrtića. Iako postojimo 78 godina i dalje rastemo i stvaramo okruženi djecom. Želim sretan Dan ustanove djeci, roditeljima, kolegama i kolegicama, kazala je Bekrić.

Javna ustanova „Djeca Sarajeva” je institucija od posebnog društvenog značaja koja se bavi odgojem, obrazovanjem, smještajem i brigom o djeci uzrasta od 6 mjeseci do polaska u školu i na specifičan način doprinosi ostvarivanju jedinstvenog cilja odgoja i obrazovanja tj. svestranog razvoja ličnosti, njenog osposobljavanja za kreativan odnos prema stvarnosti i slobodno ispoljavanje individualnosti.

14.05.2024.
„NEPOVRATNA DIGITALIZACIJA DRUŠTVA – TEHNOKULTURA“
Općina Centar podržala održavanje međunarodne konferencije
14.05.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Nabavka ruksaka i školskog pribora za prvačiće sa Centra
Više vijesti