Podrška Općine Centar za nastavak liječenja Lejle Nuaj

Jučer je u Općini Centar načelnik Srđan Mandić ugostio Adelu Nuaj, kćerku Lejle Nuaj iz Sarajeva koja je od februara prošle godine vezana za bolesnički krevet sa neizmjernim bolovima.

Lejla Nuaj demobilisani je borac sa mnogobrojnim oboljenjima, a jedini izvor prihoda je boračka naknada. 

Općina Centar u cilju pomoći licima u stanju socijalne potrebe putem Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu izdvaja novčana sredstva za troškove liječenja. 

Načelnik Mandić uručio je jučer zaključak o isplati finansijskih sredstava u iznosu od 2.000 maraka kao podršku u nastavku liječenja Lejle Nuaj. 

-Iskreno se nadam da će se Lejla oporaviti, a mi smo spremni da pomognemo i budemo podrška na putu do ozdravljenja, poručio je Mandić. 

-Želim da se zahvalim Općini Centar i načelniku Mandiću za izdvojena sredstva za nastavak liječenja moje majke. Trenutno se nalazi u bolnici, a mi radimo sve što je u našoj moći da je dovedemo kući na liječenje. Općina Centar nam je puno pomogla tokom ove situacije u kojoj se nalazimo, rekla je kćerka Lejle Nuaj, Adela Nuaj.

Jučerašnjem prijemu prisustvovala je i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Amra Hašimbegović Vučković, kao i saradnici iz pomenute službe.

14.05.2024.
„NEPOVRATNA DIGITALIZACIJA DRUŠTVA – TEHNOKULTURA“
Općina Centar podržala održavanje međunarodne konferencije
14.05.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Nabavka ruksaka i školskog pribora za prvačiće sa Centra
Više vijesti