POKRENUT POSTUPAK JAVNE NABAVKE

Rekonstrukcija i proširenje dijela Nahorevske ulice

Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinske službe pokrenuo novu proceduru javne nabavke.

Procedura je pokrenuta u ime Službe za prostorno uređenje i investicije kao otvoreni postupak uz primjenu e-aukcije za odabir najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na rekonstrukciji i proširenju dijela ulice Nahorevska.

Navedeno obavještenje o nabavci je objavljeno 25. oktobra na portalu javnih nabavki: https://www.ejn.gov.ba

Zainteresovani ponuđači svoje ponude mogu dostavljati do 16. novembra ove godine kada je i planirano javno otvaranje pristiglih ponuda.

Svi zainteresovani u rubrici „Pretraga obavještenja“, mogu dobiti sve potrebne informacije vezane za navedeni javni poziv, dok samo registrovani korisnici mogu predati tendersku dokumentaciju.

Realizacijom ovog projekta će biti riješen višedecenijski problem stanovnika Nahorevske ulice koja pripada području Mjesne zajednice „Pionirska dolina“.

Stanovnici mjesnog područja i predstavnici Savjeta Mjesne zajednice „Pionirska dolina“ već dugi niz godina traže proširenje ulice budući da sadašnje rješenje onemogućava nesmetano odvijanje saobraćaja i kretanje pješaka.

Da podsjetimo, ranije su načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač potpisali sporazum o zajedničkom pokretanju postupka javne nabavke za odabir izvođača radova na realizaciji pomenutog projekta. 

Procijenjena vrijednost rekonstrukcije i proširenja dijela Nahorevske ulice iznosi 491.400 KM, od čega je Direkcija za puteve KS obezbijedila iznos od 400.000 KM, dok je ostatak sredstava u iznosu od 91.400 KM izdvojen iz budžeta Općine Centar. 

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti