NOVČANE NAGRADE ZA POSTIGNUTE REZULTATE

Načelnik Mandić ugostio uspješne sportiste

Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio uspješne sportiste i uručio im novačane nagrade za postignute rezultate na takmičenjima.

Načelnik Mandić je istakao važnost ulaganja u sportiste koji na najbolji način predstavljaju naš grad, ali i državu Bosnu i Hercegovinu.

- Prije svega hvala vam što ste danas došli. Želim da vam čestitam na rezultatima koje ste postigli i time dokazali da se trud i rad isplati. Vrata Opštine Centar su vam uvijek otvorena. Želim vam još puno uspjeha i dobrih rezultata, a mi ćemo u narednom periodu povećati izdvajanja i nagraditi svaki vaš uspjeh, rekao je načelnik Mandić u svom obraćanju.

Udruženju klub sjedeće odbojke „Spid“, kao nagradu za ostvarene rezultate i to prvo mjesto na Evropskom prvenstvu u sjedećoj odbojci u konkurenciji seniora, uplaćeno je 4.000 maraka iz budžeta Općine Centar za 2023. godinu.

Među nagrađenima je i Ammar Fazlagić koji je osvojio drugo mjesto na takmičenju AJP Tour Europe Continental Jiu Jitsu Championship – Professional u iznosu od 450 maraka. Navedeni iznos isplaćen je putem budžetske pozicije „Podrška mladim uspješnim pojedincima – nagrade za dobitnike najvećih priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima“.

Također, nagrađena je i Larisa Cerić iznosom od 500 maraka za osvojeno treće mjesto na svjetskom takmičenju „Grand Slam Bakuu“ u disciplini džudo. Novčana sredstva isplaćena su sa budžetske pozicije „Podrška mladim uspješnim pojedincima – nagrade za dobitnike priznanja“. 

Načelnik Mandić danas je ugostio i Hamzu Turulju, najboljeg karatistu koji je nakon pet pobjeda i dva poraza završio na petom mjestu na Svjetskom karate prvenstvu u Budimpešti. Također, Hamza je u maju ove godine nagrađen za prvo mjesto u individualnom takmičenju na regionalnom prvenstvu „Ilidža Open“ koje je održano u Sarajevu. 

- Prije svega želim da vam se zahvalim što ste nas ugostili danas u Općini Centar. Nekada ovakav gest znači više nego sama novčana nagrada za postignuti uspjeh. Hvala vam što ste među rijetkima, ako ne i jedini koji pruža finansijsku podršku mladim sportistima u državi, rekao je karatista Turulja.

Današnjem prijemu prisustvovale su i dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Sara Arslanagić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti