OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 348.112 KM

Završena rekonstrukcija raskrsnice ulica Patriotske lige-Kromolj-Slatina

Radnici građevinske firme „Grakop“ završili su radove na rekonstrukciji raskrsnice ulica Patriotske lige, Kromolj i Slatina čime je riješen višedecenijski problem stanovnika okolnih naselja.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je danas zajedno sa pomoćnicom za stambene i komunalne poslove Đenitom Bogunić-Kešelj obišao lokalitet.

Naime, stanovnici mjesnog područja i predstavnici Savjeta Mjesne zajednice „Betanija“ već dugi niz godina traže rekonstrukciju raskrsnice budući da je dosadašnje rješenje onemogućavalo nesmetano odvijanje saobraćaja i kretanje pješaka.

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz budžeta izdvojila 348.112 KM. Za nadzor projekta je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo. 

Na osnovu glavnog projekta kojeg je uradila firma „TZI – Inženjering“ d.o.o. Sarajevo, izgrađena je nova saobraćajnica kako bi se rasteretio saobraćaj motornih vozila čime je lokalno stanovništvo dobilo bolje i sigurnije uslove na ovoj saobraćajnici. 

Također, za potrebe stabilizacije saobraćajnice izgrađena su dva armirano-betonska potporna zida. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda, koje su najčešći uzrok propadanja kolovozne konstrukcije, ugrađen je drenažni sistem koji je spojen na gradski odvodni sistem. U završnoj fazi projekta, nakon asfaltiranja, izvršeno je iscrtavanje horizontalne i postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije.

21.02.2024.
ORGANIZACIONI ODBOR ODRŽAO SJEDNICU
Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom Dana nezavisnosti BiH
21.02.2024.
REGIONALNI PROGRAM LOKALNE DEMOKRATIJE NA ZAPADNOM BALKANU - RELOAD2
U Općini Centar održan četvrti mentorski sastanak
Više vijesti