PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 363.768 KM

Asfaltirana Ulica Armije RBiH na Kromolju

Radnici građevinske firme „Grakop“ tokom jučerašnjeg dana završili su asfaltiranje dijela Ulice Armije RBiH i to od spoja sa Ulicom Kromolj.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je sa pomoćnicom za stambene i komunalne poslove Đenitom Bogunić-Kešelj obišao lokalitet izrazivši zadovoljstvo zbog okonačanja radova na realizaciji ovog projekta na području Mjesne zajednice „Betanija“.

Na ovoj dionici, dužine od 900 metara, prvobitno je urađeno mašinsko uklanjanje starog oštećenog asfalta. U nastavku radova postavljena je nova tamponska podloga, betonski ivičnjaci, te je izvršena drenaža. Nakon toga kompletna ulica je asfaltirana. U nastavku će biti urađeno ocrtavanje horizontalne i postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije. 

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz budžeta izdvojila 363.768 KM. Za nadzor projekta je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

Da podsjetimo, nedavno su okončani i radovi na sanaciji dijela Ulice Kromolj i to do spoja sa Ulicom Armije RBiH. Finansijer projekta je također Općina Centar koja je za ovu namjenu iz budžeta izdvojila 276.163 KM. Općina Centar Sarajevo u svojstvu nadležnog upravitelja svake godine ulaže značajna finansijska sredstva u svrhu poboljšanja cestovne infrastrukture. Za rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove saobraćajne infrastrukture prema usvojenim planovima planirano je ukupno 7.372.000 maraka. 

15.05.2024.
DAN OSNOVNE ŠKOLE „HASAN KIKIĆ“ – 15. MAJ
Osnovci posjetili Općinu Centar i MZ „Crni vrh-Gorica“
15.05.2024.
ZAJEDNIČKI PROJEKAT OPĆINE CENTAR I DIREKCIJE ZA PUTEVE KS
Započeli radovi na izgradnji mosta u Nahorevskoj ulici
Više vijesti