HEROJ KOJI JE POBIJEDIO TUMOR NA MOZGU

Općina Centar sufinansira troškove školarine za Afana Habibovića

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas direktora Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ Fikreta Kubata i mladog heroja Afana Habibovića koji je pobijedio tumor na mozgu.

Heroj Afan Habibović danas je student Fakulteta zdravstvenih studija na smjeru fizioterapije, a Općina Centar izdvojila je finansijska sredstva za troškove školarine. Nedavno je mladi Habibović položio i svoj prvi ispit i to sa najvišom ocjenom. 

Načelnik Mandić poželio je Afanu uspješne studije naglasivši da su mu vrata Općine Centar otvorena za svaki vid pomoći i podrške. 

-Priča heroja Afana inspirisala je mnoge, pa tako i nas u Opštini Centar. Naša želja je da se Afanov glas čuje što dalje, da njegova priča dođe do što većeg broja ljudi, jer on je dokaz da se snažnom borbom i zajedništvom može pobijediti ono najgore. Posao kojim se bavim mi omogućava da upoznam velike ljude, a Afan je jedan od najvećih koje sam upoznao. Naša podrška Afanu neće izostati ni u budućnosti, jer važno je da se kao društvo okupljamo oko dobrih i humanih stvari i da jedni drugima pružimo ruku podrške. Kada se udružimo i kada smo složni možemo napraviti čuda. Uvijek smo tu za svu našu djecu, poručio je Mandić.

Direktor Kubat zahvalio se načelniku Mandiću na prijemu i kontinuiranoj podršci Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“.

–Općina Centar je tokom proteklih godina nebrojeno puta pomagala rad našeg udruženja. Neizmjerno smo zahvalni na svemu što radite, rekao je Kubat.

Afan je načelniku Mandiću prenio svoje utiske studentskih dana i izrazio zahvalnost na nesebičnoj podršci.  

Da podsjetimo, u maju je održana premijera dokumentarnog filma „Heroj“, koji su kreirali prijatelji iz Udruženja Unity Visoko, u koprodukciji sa Al Jazeera Balkans. Jedan od sponzora promocije dokumentarnog filma bila je i Općina Centar.

Film „Heroj“ je priča o snazi, hrabrosti i upornosti dječaka Afana Habibovića, koji se bori sa dijagnozom tumora na mozgu. Afan je sinonim za svu djecu oboljelu od raka. On priča njihovu priču o jakoj volji za životom, neodustajanju i pozitivnoj energiji, koju nose poput krune.

Osim podrške za premijeru dokumentarnog filma u budžetu Općine Centar je ove godine po prvi put predviđen poseban grant za Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" u iznosu od 30.000 KM. 

Današnjem prijemu u Općini Centar prisustvovala je i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević. 

21.02.2024.
ORGANIZACIONI ODBOR ODRŽAO SJEDNICU
Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom Dana nezavisnosti BiH
21.02.2024.
REGIONALNI PROGRAM LOKALNE DEMOKRATIJE NA ZAPADNOM BALKANU - RELOAD2
U Općini Centar održan četvrti mentorski sastanak
Više vijesti