ODRŽAN NAJVEĆI SAJAM ZA RAZVOJ KARIJERE I ZAPOŠLJAVANJA MLADIH

Općina Centar jedan od izlagača na sajmu STARfest

U centru Skenderija jučer je održan najveći STARfest sajam za razvoj karijere i zapošljavanje mladih. Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio je sajam na kojem je Općina Centar takođe imala svoj štand i prezentovala projekte za mlade.

U okviru sajma prilika STARfest predstavilo se 60 izlagača koji su pored prezentacije svojih kompanija i organizacija pružili i razne testove i karijerno savjetovanje uz sjajnu priliku za direktno upoznavanje sa managerima i liderima iz svijeta biznisa, civilnog sektora i neformalne edukacije.

-Opština Centar je već sigurno svugdje prepoznata kao Opština za mlade, mi smo lideri kada su u pitanju projekti koji pružaju mladima mogućnost samozapošljavanja i pokretanja vlastitog biznisa. Pored toga sufinansiramo prekvalifikaciju mladih da budu što konkurentniji na tržištu rada. Nastavljamo sa brigom o mladima stvaranjem što boljih uslova za obrazovanje i život u njihovoj lokalnoj zajednici, kazao je načelnik Mandić. 

 

 

U sklopu jučerašnjeg jesenskog izdanja STARfesta posvećenom Evropskoj godini vještina, predstavljeno je 25 inspirativnih govornika na main stage-u o poslovima budućnosti, promjenama i trendovima na tržištu rada, EU prilikama za mlade u BiH, trikovima i alatima za nalaženje posla, te o savjetima i konkretnim opcijama za razvoj vlastitog biznisa.

15.05.2024.
DAN OSNOVNE ŠKOLE „HASAN KIKIĆ“ – 15. MAJ
Osnovci posjetili Općinu Centar i MZ „Crni vrh-Gorica“
15.05.2024.
ZAJEDNIČKI PROJEKAT OPĆINE CENTAR I DIREKCIJE ZA PUTEVE KS
Započeli radovi na izgradnji mosta u Nahorevskoj ulici
Više vijesti