MICROSOFT INNOVATE EDUCATOR EXPERT

Načelnik Mandić nagradio inovativne nastavnike sa Centra

Jučer je načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević ugostio i novčano nagradio inovativne nastavnike sa područja ove lokalne zajednice koji su dobili cetrifikate Microsoft Innovative Educator Expert.

Microsoft svake godine bira inovativne nastavnike putem svog programa za Microsoft Innovative Educator Expert. Ove godine iz Bosne i Hercegovine je imenovano sedam MIE Experta od kojih su tri nastavnika zaposlena u školama na području općine Centar i to: Aida Alić nastavnica informatike u Osnovnoj školi „Šip“, Jasmina Sijerčić nastavnica engleskog jezika u Osnovnoj školi „Alija Nametak“ i Adin Begić nastavnik informatike, odnosno direktor u Osnovnoj školi „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“.

- Opština Centar beskrajno cijeni vašu plemenitu misiju. Stalno ponavljam da je finansijsko izdvajanje za obrazovanje najbolja investicija u budućnost naše djece koja će sutra voditi ovu zemlju. Uvijek mi je posebno zadovoljstvo kada se takmičimo u dobru. Želim vam puno uspjeha i da uprkos svim poteškoćama i izazovima ustrajete i budete podrška svojim učenicama i učenicima, ali i društvu u cjelini. Dobiti priznanje od lidera kakav je Microsoft je zaista posebna čast, rekao je načelnik Mandić.

- Hvala vam što ste nas ugostili danas u Općini Centar i hvala vam na beskrajnoj podršci u svemu što radimo. Velika nam je čast što Općina Centar na čelu sa načelnikom Srđanom Mandićem cijeni nas, naš trud i rad i što uvijek podržava dobre stvari, rekao je nastavnik Begić. 

Motivacija nastavnika za profesionalni razvoj je izrazito bitna, jer se ta motivacija prenosi i na učenike koristeći tehnologiju i inovativne metode rada.

Jučerašnjem prijemu prisustvovale su i saradnice iz pomenute službe. 

21.02.2024.
ORGANIZACIONI ODBOR ODRŽAO SJEDNICU
Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom Dana nezavisnosti BiH
21.02.2024.
REGIONALNI PROGRAM LOKALNE DEMOKRATIJE NA ZAPADNOM BALKANU - RELOAD2
U Općini Centar održan četvrti mentorski sastanak
Više vijesti