OPĆINA IZDVOJILA SREDSTVA ZA OPREMANJE LABORATORIJE

Posjeta Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio je danas Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu gdje ih je ugostila dekanesa prof. dr. Amina Valjevac.

Povod posjete bio je potpisivanje ugovora kojim se iz budžeta Općine Centar izdvaja 25.920 KM Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu za rekonstrukciju poda u laboratorijskoj sali, te nabavku potrebnog materijala. 

- Medicinski fakultet nalazi se na području naše lokalne zajednice kao i brojni drugi fakulteti. Nakon što smo dobili molbu za adaptaciju laboratorije odlučili smo odazvati se i pomoći u skladu sa finansijskim mogućnostima. Vrata Opštine Centar uvijek su otvorena kada je potrebna podrška za bolje i sigurnije uslove obrazovnog procesa. Svaka marka uložena u obrazovanje je u potpunosti opravdana, rekao je načelnik Mandić.  

- Beskrajno smo zahvalni na doniranim sredstvima za rekonstrukciju poda i nabavku potrebnog materijala. Sa novcem koji smo dobili od Općine Centar u potpunosti ćemo moći opremiti laboratorijsku salu katedri za fiziologiju i biohemiju. Svake godine upisujemo veliki broj doktoranata, a samo u ovoj godini smo ih upisali 42. Opremanje laboratorije umnogome će pospiješiti rad našeg fakulteta. Vjerujemo da će saradnja sa Općinom Centar biti nastavljena i u budućnosti, naglasila je Valjevac.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o unapređenju saradnje između Medicinskog fakulteta i Općine Centar,  prvenstveno kroz realizaciju projekata adaptacije prostora za odvijanje nastave na fakultetu.

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti