KONAČNO PITKA VODA U REDŽINOM DOMU

Načelnik Mandić posjetio Redžu Hamzića zvanog poštenjačina

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić posjetio je danas Redžu Hamzića zvanog poštenjačina koji je nakon 18 godina borbe konačno dobio vodu u svom domu zahvaljujući Općini Centar.

Načelnik Mandić prilikom posjete uručio je Redži poštenjačini i zaključak o isplati novčanih sredstava u iznosu od 1.000 KM kao jednokratnu novčanu pomoć. 

Hamzić je izrazio zahvalnost načelniku Mandiću na posjeti i svemu što je Općina Centar uradila kako bi voda konačno potekla u njegovoj kući. 

-Ne mogu vam opisati koliko sam sretan što ste ovdje. Ne postoje riječi kojima vam se mogu zahvaliti na svemu što ste uradili. Mnogo je godina borbe iza nas, ali očito je trebalo doći pravo vrijeme i pravi ljudi da se naš problem riješi. Hvala načelniče Mandiću vama i svima koji su predano radili kako bi moje komšije i ja dobili vodu. U mom srcu ćete dok sam živ imati posebno mjesto, kazao je Hamzić.

Načelnik Mandić naglasio je da je ovo jedan od najvažnijih projekata općinske administracije za šta je iz budžeta izdvojeno oko 680.000 KM.

- Neizmjerno smo sretni što su naš Redžo poštenjačina i njegove komšije dobili vodu u svojim domovima. Naša vrata su uvijek otvorena i tu smo kada god možemo pomoći, poručio je Mandić. 

Kako bi naselja Gornji Kromolj i Poljine na području Mjesne zajednice „Betanija“ dobila vodu, Općina Centar je prvobitno finansirala izgradnju nove pumpne stanice na Gornjem Kromolju u iznosu od 260.131 KM, gdje je projektovano i izgrađeno novo hidrofleks postrojenje sa jačim pumpama za vodu.

Za polaganje 1.650 metara glavnog cjevovoda i spajanje kućnih priključaka iz budžeta Općine izdvojeno je 170.685 KM, također na osnovu ugovora kojeg je potpisao načelnik Srđan Mandić sa direktorom KJKP „ViK“.

Općina Centar, osim finansiranja pomenutih stavki, u projektu je također obezbijedila i sva potrebna odobrenja kako bi projekat nakon realizacije bio uveden u zvaničan sistem gradskog vodosnabdijevanja, kojim upravlja KJKP „Vodovod i kanalizacija“.

Također, za izvođenje zemljanih radova za potrebe izgradnje cjevovoda i priključaka, te za asfaltiranje nakon što su završeni priključci izdvojeno je 249.485 KM.

Sa realizacijom ovog projekta ukupne vrijednosti 680.301 KM uredno snabdijevanje pitkom vodom dobilo je 66 domaćinstva naselja Gornji Kromolj i Poljine. 

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti