NAČELNIK MANDIĆ POTPISAO UGOVORE SA TRGOVCIMA

143 mala trgovaca dobila finansijsku podršku Općine Centar

Danas je u Općini Centar upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava namijenjenih podršci poslovanja fizičkih lica koja obavljaju trgovačku djelatnost (trgovina na malo ličnim radom - trgovac pojedinac).

Ugovore je sa 143 dobitnika finansijskih sredstava potpisao načelnik Općine Centar Srđan Mandić.

Načelnik Mandić pozdravio je prisutne te izrazio zadovoljstvo što Općina Centar ima mogućnost podržati trgovce pojedince naročito u vremenu kada se cijeli svijet suočava sa rastom cijena kako roba, tako i usluga.

- Radujem se vidjeti vas danas ovdje u ovolikom broju, a nadam se da će vam ova finansijska pomoć Opštine Centar biti korisna. Opština Centar u skladu sa mogućnostima nastoji pomoći privrednicima sa područja ove lokalne zajednice. Ove godine su 143 mala trgovca dobila finansijsku podršku u iznosu od 500 maraka. Hvala vam što imate povjerenja u Opštinu Centar, a mi ćemo nastojati da naredni put ovaj iznos bude povećan, kao što je i ove godine povećan u odnosu na prethodnu, poručio je Mandić.

Da podsjetimo, nakon provedenog javnog poziva za dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih za podršku poslovanja fizičkih lica koja obavljaju trgovačku djelatnost na području općine Centar Sarajevo za 2023. godinu, te izvještaja o radu Komisije za izbor korisnika finansijskih sredstava, načelnik Općine Centar Srđan Mandić je potpisao odluku o dodjeli sredstava trgovcima pojedincima.

Odlukom se odobrava isplata novčane pomoći za 143 trgovca sa Centra. Nakon potpisivanja ugovora bit će izvršena uplata sredstava u iznosu od po 500 KM na njihove bankovne račune. Iz budžeta Općine Centar za ovu namjenu će biti isplaćen iznos od 71.500 KM.                                                                                

Navedena sredstva su namijenjena za nabavku sirovina, repromaterijala, promociju djelatnosti, proizvoda i usluga, plaćanje dospjelih obaveza (PIO/MIO, Zdravstveno osiguranje uposlenih, zakup poslovnog prostora), te za druge aktivnosti vezane za održivost i razvoj djelatnosti.

29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
Više vijesti