NAČELNIK SRĐAN MANDIĆ URUČIO NAGRADE

Odabrani pobjednici foto konkursa JU Centra kulture i mladih

Općina Centar u saradnji sa JU Centar kulture i mladih organizirala je foto konkurs za učenike završnih razreda osnovnih škola sa područja ove lokalne zajednice na temu „Centar u srcu“.

Tim povodom učenici devetih razreda dobili su priliku da uz pomoć svojih mobitela, fotoaparata ili tableta naprave fotografije ulica, trgova, ustanova ili nekih njima na oko lijepih detalja, a koji su simbol ovog grada i Općine Centar. 

Pristigle radove maturanata na foto konkurs „Centar u srcu“ pregledala je stručna komisija u sastavu Almin Zrno, Enver Puška i Admir Halilović, koja je izabrala 13 najboljih fotografija koje će krasiti kalendar Općine Centar za 2024. godinu.

Načelnik Mandić uručio je nagrade pobjednicima, te se ovom prilikom prisutnima kratko i obratio.

- „Centar u srcu“ je zapravo naziv himne naše Opštine koju smo prošle godine ovdje prezentovali sa muzičkom radionicom „Note“. Odatle potiče tema ovogodišnjeg foto konkursa. Fotografije su zaiste fenomenalne. Veliko hvala žiriju koji je svoj dio posla fenomenalno uradio. Hvala i direktorima osnovnih škola što sarađuju sa nama kroz mnoge aktivnosti Opštine već godinama. Kao što sam mnogo puta rekao, Opština Centar ima misiju da bude prepoznata kao Opština za mlade i mislim da smo upravo zahvaljujući mladima, dosta toga napravili. Za kraj, čestitam našim maturantima na osvojenim nagradama i hvala vam za sve što ste uradili ove godine, rekao je Mandić.

Jedan od članova stručne komisije, istaknuti bosanskohercegovački fotograf Almin Zrno.

- Ovo je za mene jedan jako lijep i emotivan trenutak, kada vidim mladost koja se bavi fotografijom. Mene ovo posebno čini sretnim jer sam i ja u vašim godinama krenuo na svoje putovanje kroz fotografiju. Želim se zahvaliti svima koji su proveli ovu mladost kroz foto konkurs „Centar u srcu“ i želim vas zamoliti da i dalje tako ostane. Čestitam svima još jednom, rekao je Zrno.

Učenici koji su odnijeli pobjedu prema stručnom žiriju, te koji su i novčano nagrađeni  su sljedeći: Ćoralić Ajdin, Musić Tarik, Subašić Imran, Terzo Aina Erina, Čosić Tea, Brišić Deni, Ruhotina Amina, Čomaga Alma, Mulalić Nora, Ibišević Amila, Sadović Emina, Mirojević Džejna i Bećiragić Adna.

Svi radovi pristigli na konkurs bit će predstavljeni na izložbi u galeriji JU „Centar kulture i mladih“ u velikoj sali koja će biti otvorena do 30. decembra.

Današnjem događaju prisustvovale su i dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Sara Arslanagić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti