OPĆINA CENTAR ĆE PODRŽATI ORGANIZACIJU

Evropsko prvenstvo u mininogometu biće održano u Centru

Evropska mininogometna organizacija je na generalnoj skupštini održanoj u Sofiji u novembru ove godine odlučila da organizaciju Evropskog prvenstva u mininogometu (EMF EURO 2024) dodjeli Bosni i Hercegovini, odnosno Sarajevu.

Takmičenje će u junu naredne godine biti održano u Sarajevu, u periodu od 1 do 9. juna. Prva dva čovjeka Mininogometnog saveza BiH Elvin i Ervin Blažević su danas zajedno sa Peterom i Jurajom Kralikom, potpredsjednikom i projekt menadžerom Evropske mininogometne federacije iz Slovačke, posjetili Općinu Centar, gdje su ih ugostili načelnik Srđan Mandić i pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević. 

- Ponosni smo na dobijanje prava na organizaciju ovog ozbiljnog sportskog takmičenja gdje će svoje učešće uzeti 24 ekipe. Iz mnogo razloga odlučili smo da prvenstvo organizujemo na području općine Centar gdje vjerujemo da ćemo imati najbolje uslove za održavanje. Već smo sa svojim gostima obišli nekoliko potencijalnih lokacija u Centru koje su nam se dopale zbog izuzetnih uslova za održavanje predstojećeg prvenstva. U svijetu i našoj zemlji vlada sve veći interes za mininogomet, što govori i podatak da je prošlo prvenstvo pratilo 65 miliona ljudi, kazao je Elvin Blažević. 

- Nama je jako značajno da se ovakva sportska manifestacija organizuje na području naše lokalne zajednice. U skladu sa našim mogućnostima pružit ćemo svaku vrstu podrške organizatorima. Drago nam je da ste odabrali Centar za održavanje Evropskog prvenstva u mininogometu, izjavio je Mandić na današnjem sastanku. 

U konkurenciji za dodjelu Evropskog prvenstva su također bila Engleska, Turska i Azerbejdžan. Sam termin održavanja EMF Euro 2024 je svojevrsna uvertira Europskom prvenstvu u Njemačkoj, te samim tim moto je „I mi imamo Euro". 

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti