KULTNOM FISU SE VRAĆA STARI SJAJ

Za tri godine za uređenje objekta kultnog FIS-a izdvojeno 1,2 miliona KM

Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa vijećnicom Aidom Koluder-Agić posjetio kultni Fiskulturni dom u Sarajevu (FIS) gdje su u toku završni radovi na instalaciji novog ventilacionog i klimatizacijskog sistema u dvije sale.

Direktor Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ Mirza Muzurović objasnio je u kojoj su fazi radovi za šta je iz budžeta Općine Centar izdvojen iznos od 186.684 KM. 

 

–Radovi na instalaciji novog ventilacionog i klimatizacijskog sistema su završeni u univerzalnoj sali koja je već u upotrebi, a za dva dana očekujemo završetak radova i u gimnastičkoj dvorani. U nedjelju planiramo organizovati veliku radnu akciju čišćenja kako bi već od ponedjeljka sala bila u upotrebi i na raspolaganju našim korisnicima. Sa ovom fazom obnove FIS-a napravili smo optimalne uslove za sportiste i rekerativce tokom cijele kalendarske godine, objasnio je Muzurović.  

 

Od početka realizacije projekta obnove objekta FIS okončani su radovi na zamjeni dotrajale stolarije, uveden je novi sistem grijanja u cijelom objektu, obnovljene su sportske sale i svlačionice, te je ugrađena nova LED rasvjeta. Također je završena rekonstrukcija vodovodnih i kanalizacionih cijevi, te kompletne elektro mreže kao i sistema ventilacije.

 

Realizacijom pomenutih projekata osim poboljšanja uslova korisnicima usluga također je povećana energetska efikasnost, što će rezultirati minimalnim gubicima i potrošnjom energije. 

 

-Naš kultni FIS svaki dan poprima novi izgled i dobija svoj zasluženi status kakav je imao mnogo godina prije rata. Kada smo prvi put ušli u ove prostorije zatekli smo loše stanje, prizore strave i užasa. Mnogo toga je od tog dana do sada urađeno što sa ponosom ističemo. Stvaramo uslove u kojem naši sugrađani mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i upražnjavati raznovrsne sportske aktivnosti. Opština Centar će u skladu sa svojim mogućnostima i dalje ulagati u obnovu ovog značajnog objekta. Tokom posljednje tri godine u obnovu Fiskulturnog doma uložili smo oko 1,2 miliona KM. Nakon okončanja ovih radova FIS je u potpunosti osposobljen da pruža optimalne uslove tokom cijele godine i u svim vremenskim uslovima. FIS ponovo postaje centar sportista i rekreativaca. Sarajevo zaslužuje da mu se vrate kultna mjesta, a jedno od njih je i FIS i nećemo se zaustaviti dok se to ne desi, izjavio je načelnik Mandić.  

 

Današnjem obilasku je također prisustvovao i predsjednik Upravnog odbora Centra za sport i rekreaciju Mirza Hadžibegić.

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti