URUČENA ZAHVALNICA NAČELNIKU SRĐANU MANDIĆU

Podrška prvom Međunarodnom festivalu dječije muzike

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević danas je ugostio predsjednicu Skupštine Udruženja za očuvanje i razvoj umjetnosti "Artista" Mirelu Čengić.

Ovom prilikom je načelniku Mandiću uručena zahvalnica za podršku u organizaciji prvog Međunarodnog festivala dječije muzike pod nazivom "Kids Star 2023" koji je održan u decembru prošle godine. – Zahvaljujući ovoj finansijskoj podršci Općine Centar uspjeli smo organizovati ovaj festival koji je ugostio predstavnike  Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Naredni festival planiramo održati 7. decembra ove godine koji će bez sumnje biti na većem organizacijskom nivou. U ime naše djece hvala još jednom na podršci prezentaciji muzike i kulture među najmlađima, kazala je Čengić. 

 

Načelnik Srđan Mandić se ovom prilikom iskreno zahvalio na posjeti Općini Centar, te predstavnici Udruženja poželio mnogo sreće u daljem radu i pripremama za novi festival međunarodnog karaktera.

 

Na prvom međunarodnom festivalu koji je održan u Domu mladih Skenderija u takmičarskom dijelu festivala nastupalo je 20 učesnika podijeljeni u dvije kategorije: prva kategorija Male zvijezde (pet do devet godina) i druga: Mlade zvijezde (10 do 14 godina).

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti