SESTRE SIPOVIĆ POSJETILE OPĆINU CENTAR

Ulaganja u FIS daju prve rezultate

Na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i takmičare do 21 godine, koje je održano u Gruziji od 9. do 11. februara ove godine, tri sestre Sipović Emina, Ajla i Nejra donijele su svom klubu „Ippon“, te gradu i državi Bosni i Hercegovini tri medalje, što predstavlja jedinstven slučaj u svijetu sporta.

Tim povodom je danas načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević ugostio sestre Sipović koje su došle u pratnji njihovog oca i trenera Zijada Sipovića i naše proslavljene džudistkinje Larise Cerić. Osvajačice medalja će za svoje uspjehe biti novčano nagrađene iznosima utvrđenim pravilnikom o nagrađivanju uspješnih sportista pojedinaca Općine Centar. Također, klubu „Ippon“ slijedi nagrada na osnovu odredbi pravilnika o nagrađivanju uspješnih sportskih kolektiva.

 

Današnjem susreta prisustvovao i direktor Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ Mirza Muzurović. Uspjehu naših sportistkinja osim njihovog talenta, jake volje i upornog treniranja doprinijeli su i uslovi u kojima su se pripremale za velika evropska i svjetska takmičenja. Naime, kroz projekte JU CSR i Općine Centar karate klubu „Ippon“ je obezbijeđen besplatan trenažni proces tokom cijele godine.  

 

– Općina Centar je tokom protekle tri godine uložila 1,2 miliona KM za uređenje i poboljšanje uslova u FIS-u. Vaši sportski rezultati u kojima sada trenirate jasno pokazuju koliko je to dobra odluka da se ulože sredstva u vraćanje prvobitne uloge našeg kultnog Fiskulturnog doma, rekao je načelnik Mandić.

 

Direktor Muzurović je istakao da FIS vraća svoju ulogu početne baze na putu od perspektivnog sportiste do profesionalca i dodao: Zahvaljujući Općini Centar sada imamo obezbijeđene uslove za treniranje tokom cijele kalendarske godine. Mi sada imamo sedam sportista olimpijaca i s obzirom na dobre uslove očekujemo da će ih narednih godina biti sve više.

 

Iz budžeta Općine Centar tokom 2023. godine je izdvojeno dva miliona i 310 hiljada konvertibilnih maraka za podršku sportu.

 

 

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti