SARADNJA DVIJE OPĆINE

Otvaranje Centra za zdravo starenje po uzoru na Općinu Centar

Delegacija Općine Centar, koju je predvodio općinski načelnik Srđan Mandić, prošlog vikenda je bila u zvaničnoj posjeti Opštini Herceg Novi (Crna Gora), gdje ih je ugostio predsjednik Opštine Stevan Katić.

Ovo predstavlja uzvratnu posjetu ovoj crnogorskoj opštini, čiji predstavnici su prošle godine posjetili Općinu Centar i prisustvovali manifestaciji  „Festival u Centru“ u Radićevoj ulici. Osim prisustva događajima koji su organizovani za Praznik mimoze, kojeg u Herceg Novom obilježavaju od 15. februara do 3. marta, delegacija Općine Centar je iskoristila priliku da uspostavi nove prijateljske veze sa Opštinom Herceg Novi. 

 

Na poziv predstavnika Opštine Herceg Novi također je boravilo 50 korisnika Centra za zdravo starenje „Razigrani dani“ koje je predvodila Sanela Feratović, predsjednica Udruženja „Zdravo živi/sretno stari“ koja upravlja ovim Centrom. Ovom prilikom je Feratović održala prezentaciju modela po kojem funkcioniše ovaj i ostali centri za zdravo starenje na području općine Centar. Domaćini su oduševljeno prihvatili ideju da po modelu Općine Centar otvore i prvi svoj Centar u Herceg Novom. Na kraju prezentacije članovi horske sekcije su izveli muzičku numeru i predsjedniku Opštine Stevan Katiću uručili ručni rad u aluminijskoj foliji korisnika Centra za zdravo starenje „Razigrani dani“.

 

U delegaciji Općine Centar bile su također prisutne dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Sara Arslanagić, te pomoćnice načelnika Lejla Dizdarević, Neira Mlinarević i Amra Hašimbegović-Vučković.  

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti