SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR

Izdato narandžasto upozorenje zbog jakih udara vjetra

Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je Federalni hidrometeorološki zavod izdao narandžasto upozorenje zbog predstojećih mogućih jakih udara vjetra.
Izdato narandžasto upozorenje zbog jakih udara vjetra

Prema prognozama u periodu od 23. februara od 6 sati do 24. februara 2024. godine do 10 sati u cijeloj Bosni i Hercegovini očekuju se udari vjetra od 40-60 km/h na nižim područjima, odnosno od 60 do 80 km/h na planinama. 

 

Na osnovu navedenog Kantonalna uprava civilne zaštite je izdala upozorenje pravnim i fizičkim licima da preventivno radi zaštite zdravlja i života ljudi, te materijalnih i kulturnih dobara, odmah u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama, koje su im propisane federalnim Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, preduzmu neophodne preventivne mjere zaštite, što podrazumijeva pripreme adekvatne snage i materijalno-tehnička sredstava za brzi odgovor na najavljene jake udare vjetra. 

 

Moguće su smetnje, strukturna oštećenja i rizik od povreda zbog iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Također su mogući i prekidi u snabdijevanju električnom energijom.

 

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti