OBJAVLJEN JAVNI POZIV

Finansijska podrška odlasku mladih sportista na internacionalna takmičenja

Na web stranici Općine Centar: www.centar.ba u rubrici Javni pozivi i konkursi objavljen je javni poziv za dodjelu sredstava iz granta za sufinansiranje odlaska mladih sportista sa područja općine Centar Sarajevo na internacionalna takmičenja.
Finansijska podrška odlasku mladih sportista na internacionalna takmičenja

Kako je navedeno u tekstu javnog poziva pravo na dodjelu finansijskih sredstava može ostvariti pojedinac, dva puta u toku kalendarske godine, koji učestvuje u organizovanom internacionalnom sportskom takmičenju uz uslov da je državljanin Bosne i Hercegovine, da ima prebivalište na području općine Centar Sarajevo i da je u životnoj dobi od navršenih 12 do 35 godina starosti.

 

 

Kako je predviđeno javnim pozivom maksimalan iznos pomoći za troškove odlaska na takmičenje u zemlje regiona (Albanija, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Slovenija i Srbija) je 300 KM, dok je za troškove odlaska na takmičenje u zemlje evropskog kontinenta, osim navedenih, maksimalan iznos pomoći 400 KM. Sportisti koji odlaze na takmičenja izvan evropskog kontinenta mogu ostvariti pravo na pomoć do 500 KM, dok će iznos do 800 KM biti odobren sportistima za troškove odlaska na olimpijske i paraolimpijske igre.

 

U javnom pozivu je također navedena dokumentacija koju je potrebno dostaviti za ostvarivanje ovog prava u originalu ili ovjerenoj kopiji Službi za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport – Odsjek za kulturu i sport elektronskim putem na mail: sport@centar.ba, preporučeno putem pošte ili putem protokola Općine Centar Sarajevo (ulica Mis Irbina broj 1). Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem sljedećeg broja telefona:033/562-384.

 

Javni poziv će biti otvoren do kraja tekuće budžetske godine, odnosno do utroška planiranih sredstava za ovu namjenu. Javni poziv zajedno sa prijavnim obrascem moguće je pronaći na sljedećem linku: https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi