POBOLJŠANJE USLOVA RADA I BORAVKA U ŠKOLAMA

Općina Centar izdvojila finansijska sredstva za sanaciju sportske sale

Danas su načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktorica Osnovne škole „Isak Samokovlija“ Nevzeta Doljančić, potpisali ugovor kojim su obezbijeđena finansijska sredstva za sanaciju sportske sale.

Općina Centar donira 82.410 maraka, na osnovu zahtjeva Osnovne škole „Isak Samokovlija“ za poboljšanje uslova rada i boravka u školama. 

Načelnik Mandić je istakao opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa i uslova boravka u obrazovnim ustanovama.

- Naša djeca zaslužuju da imaju najkvalitetnije uslove za boravak u obrazovnim ustanovama, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da im to i obezbijedimo jer ulaganje u obrazovanje je najisplativija i najbolja investicija.

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova.

Direktorica Doljančić zahvalila se Općini Centar i načelniku Mandiću na sveukupnoj podršci ovoj osnovnoj školi, a posebno na doniranim sredstvima za sanaciju školske sportske sale.

- Hvala vam na kontinuiranoj podršci koju pružate našoj školi. Mnogo nam znači što imate sluha za naše potrebe i u skladu s tim izdvajate značajna finansijska sredstva za poboljšanje uslovnosti obrazovnih ustanovi. Sportska sala je dugogodišnji problem koji ćemo zahvaljujući Općini Centar i načelniku Mandiću, riješiti.

Današnjem sastanku prisustvovala je i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević, predsjednica Vijeća roditelja Adijata Hasanpahić-Šušić, kao i zamjenica Vijeća roditelja Mirela Golub.

30.04.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR 2.- 9. MAJA
Polaganje cvijeća na mezarju Kovači i spomen obilježja 2. maja
30.04.2024.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Završen 27. festival komedije „Smijeh je lijek“
Više vijesti