CENTAR KULTURE I MLADIH

Kulturna dešavanja do kraja mjeseca

U utorak 23. Aprila biće prikazana predstava „Ko je lud“ Zlatana Školjića i Adema Smailhodžića. Kroz smijeh i komediju, predstava  govori o bitnim problemima svakodnevnice našeg društva. Predstava počinje u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 15 KM, mogu se kupiti putem portala www.kupikartu.ba
Kulturna dešavanja do kraja mjeseca

Također, istog dana učenici srednjih škola, družit će se sa profesorom Vedranom Zubićem, kroz Znanstveno-edukacijsko-zabavno predavanje (ZEZ). Na sceni se izvodi tema kao znanstvena (nastavna) jedinka u obliku monologa. Projekat se  organizuje za učenike starijih razreda osnovnih i srednjih škola. Predstave ZEZ-a su otvorene za javnost. 

U srijedu 24. aprila biće prikazana komedija pod nazivom „Ritina škola“. U predstavi igraju Vanda Winter i Marko Torjanac. Predstava počinje u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 15 KM, mogu se kupiti putem portala www.kupikartu.ba.

U četvrtak, 25. Aprila biće prikazana predstava „Muškarac u sendviču“ - Teatar Prizor Beograd. “Muškarac u sendviču” je komedija koja nas podsjeća na to koliko je važno prihvatiti i podržavati jedni druge. U produkciji Teatra Prizor iz Beograda, režiju potpisuje Rade Vukotić, dok u predstavi  glume Mira Đurđević, Jelena Đukić i Vladimir Tešović. Predstava počinje u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 15 KM, mogu se kupiti putem portala www.kupikartu.ba.

U petak, 26.aprila biće odigrana predstava „Luda kuća“ u produkciji teatara komedije „Rajvosa“. Tekst potpisuje Edin Drljević, a režiju Saša Petrović. U predstavi igraju Armin Omerović, Aida Bukva, Edin Drljević, Senka Oruč, Mirsad Imamović i Midhat Slatina. Scenografiju potpisuje Irfan Hozo, a kostime teatar komedije „Rajvosa”. Predstava počinje u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 15 KM, mogu se kupiti putem portala www.kupikartu.ba.

U subotu 27. Aprila biće odigrana predstava pod nazivom „Pomahnitali“ u produkciji teatra „Ferzeng“ Beograd. Predstava je autorski projekat glumaca  Tatjane Kecman i Miloša Đorđevića, koja je na  festivalu duodrame dobila nagradu za najbolju žensku ulogu. Predstava počinje u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 15 KM, mogu se kupiti putem portala www.kupikartu.ba.

U utorak, 30. aprila biće organizovana izložba polaznika i polaznica škole stripa Centra, u galeriji Centra, sa početkom u 13 sati. Polaznici i polaznice škole predstavit će skice naslovnica, dizajna likova, ilustracije i table stripa. Posjetitelji će također imati priliku da pogledaju digitalne radove umjetničkog rukovodioca škole, Maje Pavlovića.

 

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti