SPORTSKO TAKMIČENJE SREDNJIH I STRUČNIH ŠKOLA KANTONA SARAJEVO

Zvanično otvorena prva „Tehnicijada“

Danas je na sportskom terenu Srednje škole za saobraćaj i komunikacije Sarajevo svečano otvorena prva „Tehnicijada“, sportsko takmičenje srednjih i stručnih škola Kantona Sarajevo.

Današnjoj manifestaciji prisustvovao je i načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević.

Prva „Tehnicijada“ okupit će preko 1500 učenika iz 21 srednje škole sa područja kantona Sarajevo.

 

Ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović zvanično je otvorila manifestaciju. 

-Ponosna sam što „Tehnicijada“ srednjih tehničkih i stručnih škola počinje danas, što se u svim disciplinama ravnopravno takmiče učenice i učenici predvođeni vrijednim nastavnicima koji su ih pripremali za ova takmičenja i što će svoje snage odmjeriti u košarci, malom nogometu, odbojci, atletici, šahu i stolnom tenisu. Jedan od najvažnijih ciljeva ove prve „Tehnicijade“ je druženje među učenicima, stvaranje novih prijateljstava, zajedničkih iskustava i odmjeravanje snaga u pozitivnom sportskom duhu. Sigurna sam da će Tehnicijada postati tradicija, kazala je  Ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović.

 

Tehnicijada će se realizovati na tri lokacije i to u Srednjoj školi za saobraćaj i komunikacije Sarajevo, u Srednjoj medicinskoj školi Jezero te u Srednješkolskom centru Vogošća.

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti