ROK ZA PRIJAVU DO 22. MAJA

Podrška samozapošljavanju žena starijih od 35 godina i dugoročno nezaposlenih osoba

Na web stranici Općine Centar i u Dnevnom avazu u izdanju od 26. aprila objavljen je javni poziv za realizaciju programa poticaja za unapređenje poduzetništva iz sredstava budžeta Općine Centar Sarajevo za 2024. godinu.
Podrška samozapošljavanju žena starijih od 35 godina i dugoročno nezaposlenih osoba

Javni poziv je namijenjen ženama starijim od 35 godina života (LOT 1), te nezaposlenim osobama (LOT 2 ). Aplikanti moraju imati prebivalište na području općine Centar Sarajevo, da se nalaze u kontinuitetu u evidenciji nezaposlenih osoba  JU „Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ duže od jedne godine prije objave javnog poziva i da planiraju registrovati i razvijati svoj biznis na području općine Centar Sarajevo.

U javnom pozivu je također navedeno koju je dokumentaciju potrebno priložiti. Tekst javnog poziva, izjava kao i prijavni obrazac su objavljeni na web stranici Općine Centar, koji možete naći na sljedećem linku: https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi   

Na ovaj način Općina Centar Sarajevo pruža mogućost poticaja za unapređenje poduzetništva na svom području, kroz stručnu podršku (trening i mentorstvo) i sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa. Najbolje ocijenjeni poslovni prijedlozi će biti finansijski i mentorski podržani u prvoj godini poslovanja.

Visina bespovratnih sredstava po uspješno ocijenjenom poslovnom planu iznosi 10.000 KM.

Zahtjevi/prijave se podnose u zatvorenoj koverti na protokol Općine Centar Sarajevo (Mis Irbina 1) ili preporučeno putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo, Služba za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu, sa naznakom „Javni poziv za realizaciju programa poticaja za unaprjeđenje poduzetništva iz sredstava budžeta Općine Centar Sarajevo za 2024. godinu“ (LOT 1 ili LOT 2).

Javni poziv ostaje otvoren do 22. maja 2024. godine.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje.

Sve dodatne informacije vezane za Javni poziv mogu se dobiti svakim radnim danom putem telefona: 033/223-269.

24.07.2024.
BESPLATNI TRENINZI NA OTVORENOM ZA SVE GENERACIJE
Projekat „Fitness ljeto na Betaniji“ okuplja sve više učesnika
24.07.2024.
JAVNA USTANOVA „CENTAR KULTURE I MLADIH“
Promocija knjige „Pisma Snova“ Harisa Dubice
23.07.2024.
UKUPNO IZDVOJENO 55.000 KM
Općina Centar nastavlja pomagati održivi povratak
Više vijesti