KONTINUIRANA PODRŠKA CRVENOM KRIŽU

Općina Centar izdvojila 20.000 maraka

Općina Centar Sarajevo kontinuirano u budžetu izdvaja značajna finansijska sredstva za pomoć organizacijama koje se bave humanitarnim radom.

Posljednji u nizu primjera je donacija finansijskih sredstava u iznosu od 20.000 maraka Crvenom križu općine Centar. 

Tim povodom načelnik Općine Centar Srđan Mandić je sa predsjednikom Crvenog križa Općine Centar dr. Bakirom Nakašom potpisao protokol o realizaciji sredstava za rad ove humanitarne organizacije u vrijednosti od 20.000 KM.

-U Općini Centar se realizuje niz projekata namijenjenih najugroženijim kategorijama stanovništva. Svake godine izdvajamo sve značajnija sredstva za ovu oblast. Osim značajnih finansijskih sredstava koja izdvajamo za rad Crvenog križa Općine Centar, svake godine obezbjeđujemo i sredstva za rad javne kuhinje Crvenog križa, a nedavno smo donirali i kombi vozilo za potrebe višenamjenske terenske jedinice koja je obučena da pomaže stanovnicima prilikom vanrednih okolnosti. Naša buduća podrška Crvenom križu je neupitna jer izuzetno cijenimo vašu humanu misiju, naglasio je Mandić.

Nakaš se zahvalio na današnjoj donaciji i sveukupnoj podršci koju Općina Centar pruža ovoj organizaciji.

-Svaka institucionalna pomoć je od velike važnosti. Crveni križ Općine Centar nastavlja da realizuje redovne aktivnosti koje su vezane za naše korisnike, odnosno za prehranu socijalno ugroženog stanovništva, kao i distribuciju donacija poput paketa sa hranom i ostalim potrepštinama licima treće životne dobi, izjavio je predsjednik Nakaš.

Crveni križ općine Centar je dio velike svjetske porodice Crvenog križa, polumjeseca i kristala, najstarije i najveće humanitarne organizacije na svijetu. Vođen idejama humanosti Crveni križ općine Centar je trajno posvećen radu na unapređenju stanja u svojoj zajednici, a u svojim redovima okuplja dobrovoljce svih dobnih uzrasta, od učenika osnovne škole do penzionera.

Potpisivanju protokola prisustvovale su i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Amra Hašimbegović-Vučković te saradnice iz pomenute službe. 

24.07.2024.
BESPLATNI TRENINZI NA OTVORENOM ZA SVE GENERACIJE
Projekat „Fitness ljeto na Betaniji“ okuplja sve više učesnika
24.07.2024.
JAVNA USTANOVA „CENTAR KULTURE I MLADIH“
Promocija knjige „Pisma Snova“ Harisa Dubice
23.07.2024.
UKUPNO IZDVOJENO 55.000 KM
Općina Centar nastavlja pomagati održivi povratak
Više vijesti